Dromen ten tijde van vervolging

Hamid leerde Jezus kennen via zijn jongere broer Aziz, een nieuwe volgeling een Jezus. Aziz introduceerde Gods Woord bij Hamid en ze begonnen samen de Bijbel te bestuderen. Na een aantal maanden kwam Hamid in contact met Dennis en begon hem regelmatig te ontmoeten. Dennis is een werker van Frontiers die Aziz helpt om te groeien als discipel. Niet lang daarna kwam Hamid tot geloof in Christus.

Bouwen aan een intieme band met de Heer

Hoewel Hamid met zijn verstand de boodschap van het Goede Nieuws had geaccepteerd, had hij de liefde van Jezus nog niet in zijn hart. Ook had hij geen verlangen om de hoop in Christus te delen met anderen. 

Hamid was zoals veel andere nieuwe gelovigen vanuit een moslimachtergrond. Hij had hulp nodig om te leren een intieme band op te bouwen met de Heer. Daarom nodigde Dennis verschillende nieuwe gelovigen, waaronder Hamid en Aziz, uit om de Bijbel met hem te bestuderen. “Laten we elkaar regelmatig ontmoeten om het Woord te lezen, te oefenen in het verstaan van Gods stem en om te gehoorzamen aan wat Hij ons vertelt,” stelde Dennis voor. 

Bijna zes maanden lang probeerden de mannen Johannes 10:27 in praktijk te brengen: ‘Mijn schapen luisteren naar mijn stem, ik ken ze en zij volgen mij.’ Dennis daagde elk van de mannen uit om tijd in stilte door te brengen met de Heer en om te luisteren naar wat Hij kan zeggen door het Woord.

De gelovigen waren niet gewend om op deze manier te luisteren. Ze hadden zoiets nooit geleerd in de islam en het kostte dan ook veel tijd om hen deze spirituele praktijk eigen te laten maken. Een aantal maanden hadden Hamid en de anderen het gevoel dat ze niets hoorden van God. Maar God was van plan zich op een dramatische manier te laten zien.

Opgepakt en vrijgelaten

Op een dag zat Hamid de Bijbel te lezen in het park. Dit werd gezien door politieagenten en ze intimideerden hem voor het lezen van een Bijbel. Ze arresteerden hem en zetten hem gevangen. Hij werd niet beschuldigd van een misdaad, maar de politie liet Hamid toch een nacht in de cel verblijven, alleen om hem te intimideren.

Hamid was bang. Hij voelde zich ellendig zoals hij daar lag te bibberen op de koude, kale vloer van de cel. Hij sliep slecht die nacht. Die nacht kreeg hij op een bepaald moment een droom. Jezus kwam naar hem toe, omhelsde hem en legde een deken over hem heen.

Hamid werd de volgende dag vol van vrede wakker. Voor het eerst in zijn leven begreep hij duidelijk dat wat er ook gebeurt, Christus van hem houdt en met hem is. De droom verzekerde hem hiervan.

Toen ontdekte hij dat hij een deken over zich heen had, dezelfde als waarmee Jezus hem had toegedekt in zijn droom. Hamid was ontzet. Er was absoluut geen deken in de cel toen hij in slaap was gevallen. De agenten kwamen en zagen de deken. Ze waren zo geschrokken en bang dat ze hem onmiddellijk lieten gaan, ze duwden hem snel de deur uit.

Een droom met een opdracht

Thuis kreeg Hamid de volgende nacht opnieuw een droom. Nu vertelde de Heer hem om het Goede Nieuws te delen met de eerste twee personen die hij de volgende ochtend op zijn werk zou zien.

Eerder zou dit Hamid hebben vervuld met angst. Hij had de boodschap van Jezus nog nooit met iemand gedeeld. Maar deze ochtend werd hij wakker met het gevoel dat hij het kon. Hij wist dat hij niets te verliezen had. Hij had in zijn nacht in de gevangenis geleerd dat Christus altijd bij hem is en dat Zijn perfecte liefde alle angst uitdrijft. Zelfs als hij door het delen van het Goede Nieuws weer in de gevangenis zou komen, zou Jezus voldoende voor hem zijn.

Hamid gehoorzaamde. Hij deelde het Goede Nieuws en zijn getuigenis met twee collega’s en ze geloofden zijn boodschap onmiddellijk. In de weken erna begon Hamid met hen de Bijbel te bestuderen en leerde hij hen hoe ze discipelen van Jezus konden zijn.

Vol van vrijmoedigheid

De ervaring gaf Hamid en de andere gelovigen moed. Ze begonnen vrijmoedig het Goede Nieuws te delen met de mensen in hun omgeving. “Sindsdien is Hamid zeven nieuwe bijbelstudiegroepjes gestart,” zei Dennis. “Bijna veertig mannen en vrouwen zijn het afgelopen jaar volgelingen van Christus geworden.” 

Door vervolging en een wonder heeft de Heer Hamids angst omgezet en hem een vrijmoedig getuige gemaakt die helpt om een beweging richting Jezus Christus te ontketenen onder zijn volk.

Bid mee

Vervolging is een reëel gevolg voor veel gelovigen met een moslimachtergrond. Bid voor vrijmoedigheid om op een wijze manier het Goede Nieuws te delen in hun omgeving. 

Kijk eens op deze pagina voor concrete manieren waarop je kan bidden voor moslims.

Maandelijks vergelijkbare verhalen in je mailbox ontvangen? Meld je hier aan!