De weg kwijt, maar toch Thuis gekomen

Het raakt ons om verhalen te horen van hoe christenen in Nederland handen en voeten geven aan hun geloof. Regelmatig komen moslims via deze handen in aanraking met Jezus. En vervolgens is het bijzondere dat weer anderen via deze moslims de weg tot Jezus vinden. Lees hieronder het verhaal van een man die dagelijks met moslims optrekt en onder de indruk is.

De handen van God

‘Not all those who wonder are lost’. (Niet iedereen die rondzwerft is de weg kwijt). Ik denk vaak aan dit regeltje uit een gedicht van J.R.R.Tolkien. Ik moet vaak aan deze zin denken als ik ze zie: illegale Iraniërs of Afghanen die in ons buurtcentrum zitten met een Bijbel in hun hand. Van de enkele tienduizenden uitgeprocedeerde asielzoekers en andere mensen zonder status, komt een groot gedeelte regelmatig bij een kerk of een andere plek die door christenen aangeboden wordt. De overheid heeft hun verzoek voor asiel afgewezen, maar kan hen ook niet wegsturen omdat het land van herkomst te gevaarlijk is. Zo zoeken deze ‘illegalen’ een plek om te eten, een plek om te slapen of hun telefoon op te laden. Dit is ook hoe sommigen van hen Jezus leren kennen. Ze zien op die plekken de handen van God. Daarom zien we in veel kerken in Nederland een groepje Iraniërs, Afghanen en ook anderen die Jezus hebben leren kennen toen ze het moeilijk hadden. Vaak hoor ik hen zeggen dat ze bij christenen ergens in Nederland in huis woonden toen ze dakloos waren, die mensen hebben hen de handen van God laten zien en langzaam hun vragen over het geloof beantwoord. Als je deze mensen helpt, help je in feite Jezus zelf: “Want ik had honger en jullie gaven mij te eten, ik had dorst en jullie gaven mij te drinken. Ik was een vreemdeling, en jullie namen mij op, ik was naakt, en jullie kleedden mij. Ik was ziek en jullie bezochten mij, ik zat gevangen en jullie kwamen naar mij toe.” (Mattheus 25)

Dat zou reden genoeg moeten zijn om deze mensen te helpen, maar daar stopt het dus niet, veel van deze zwervers zijn de weg dus helemaal niet kwijt. Sterker nog ik ken Nederlandse mensen die de weg naar God door een van deze zwervers heeft gevonden. Not all those who wander are lost.

Durf jij je uit te laten dagen om ook handen en voeten te geven aan je geloof? Het boekje Delen met Moslims kan je daarbij helpen.

Contact

Frontiers
Postbus 350
3840 AJ Harderwijk

035 692 25 58
info@frontiers.nl

IBAN: NL 06 INGB 0007 2305 83

© 2018 · FRONTIERS