Bidden voor radicale moslimgroepen en terroristen

Een eer en groot plezier om te sterven en te moorden voor haar moslimgeloof.

Dit schreef ‘Jihad Jane’ (Colleen LaRose) in een email. Nadat ze zich bekeerde tot de islam zocht ze wanhopig naar mogelijkheden om iets te doen aan het lijden van moslims.

Radicalisering

De Amerikaanse Colleen LaRose radicaliseerde en werd bekend onder de naam ‘Jihad Jane’. Ze werkte mee aan een complot om een Zweedse cartoonist om het leven te brengen, nadat hij een spotprent van de profeet Mohammed had gemaakt. Van deze aanslag kwam uiteindelijk niets terecht.

‘Jihad Jane’ werd gearresteerd en kreeg een gevangenisstraf van tien jaar opgelegd. Zelf zegt ze: “De tijd in de gevangenis was zwaar, maar het heeft wel tot mijn redding geleid!” In de gevangenis kwam ‘Jihad Jane’ tot geloof in Jezus!

Dus God kan een terrorist veranderen en een evangelist van hem maken!

Anne van der Bijl (zendeling) was ervan overtuigd dat de kracht van het Goede Nieuws zelfs de meest geharde islamitische extremisten kan veranderen. Kijk alleen al naar Saulus!
Anne Van der Bijl weet waarover hij praat. In het verleden bezocht hij terroristen van extremistische moslimbewegingen. “Ik houd van moslims en wil ze niet bevechten. Liever breng ik ze bij de Heere Jezus.”

Bron (Cip.nl: 2014 en 2019)

Bidden voor een terrorist

God veranderde ook het hart van ‘Jihad Jane’. Na haar vrijlating zocht ze wat er op internet over haar geschreven stond. Zo kwam ze op de website Adopt a Terrorist for Prayer: www.atfp.org.

Een organisatie die bidden voor terroristen op hun hart heeft, in navolging van de opdracht van Jezus: “Ik zeg jullie: heb je vijanden lief en bid voor wie jullie vervolgen, alleen dan zijn jullie werkelijk kinderen van je Vader in de hemel.” Mattheus 5:44 (NBV)

Vaak denken we niet erg positief over radicale moslimgroepen en terroristen en het is niet eenvoudig om deze opdracht van Jezus in de praktijk te brengen. Of deze groepen staan ver van ons bed.

Colleen LaRose las de gebeden die voor haar gepost waren op de website atfp.org en ze liet weten: “Deze gebeden hebben mij geraakt en bemoedigd”.

Het Licht brak door in de duisternis waar ze in gevangen zat. ‘Jihad Jane’ bood in de rechtszaal haar excuses aan voor het blind volgen van de aanwijzingen van haar opdrachtgevers. “Ik was in een trance en kon niets anders zien”, zei ze. (Bron: NOS)

Hoe kan jij bidden voor moslimterroristen?

Frontiers heeft een 30 dagen gids om te bidden voor radicale moslimgroepen en terroristen. Deze gids neemt je mee in de transformatie van Saulus naar Paulus. De gids bevat concrete gebedspunten om te bidden voor radicale moslimgroepen en terroristen.

Bid jij mee dat God Zijn reddende arm uitstrekt naar deze groepen? Dat Hij hen Zijn liefde en genade zal tonen? Ze zijn kostbaar in Zijn ogen!

Kijk ook eens op de website www.atfp.org hierop is een lijst van terroristen te vinden met informatie over hen. Het is mogelijk een terrorist te ‘adopteren’ en voor hem of haar een gebed achter te laten op de website.

Bestellen

Wil je de gebedsgids bestellen, klik dan hier.