Boodschappers van zegen en hoop in Marokko

*Gelieve dit bericht niet verder te delen vanwege de gevoelige inhoud, ten behoeve van de veiligheid van onze teams.

De aardbeving in Marokko

In de nacht van vrijdag op zaterdag (8 op 9 september 2023) schudde een aardbeving met een kracht van 6,8 het zuiden van Marokko. Het epicentrum lag in het Atlasgebergte, circa 70 km ten zuidwesten van de grote stad Marrakech. Zondagochtend was er een zwakkere naschok met een kracht van 3,9. Schattingen gaan uit van ruim 2.000 doden. Veel steden en dorpen in het Atlasgebergte werden volledig verwoest.

De krachten bundelen

Onze teams, die al jaren ter plaatse wonen en de taal en cultuur kennen, hebben de ochtend na de aardbeving hun krachten gebundeld. Ze hebben water, voedsel, medicijnen en dekens naar de berggebieden gebracht en helpen ter plaatse. Net als zij hebben veel helpers sinds zaterdagochtend non-stop gewerkt om de mensen onder het puin te redden en overlevenden te helpen.

Drie fasen van hulp

Anders dan bij de aardbeving in Turkije en Syrië in het voorjaar, zijn de grote steden in Marokko minder getroffen. Hitte en ontoegankelijke regio’s brengen echter andere uitdagingen met zich mee.

Onze teams hebben veel contacten met mensen uit de getroffen regio’s en zullen, naast noodhulp, op de lange termijn, vooral via deze relaties, boodschappers van zegen en hoop zijn. Net als na de aardbeving in Turkije en Syrië willen we onder meer ook helpen met de bouw van ‘schuilplaatsen’, stabiele noodaccommodaties. De mensen durven nauwelijks terug te keren naar hun onstabiele huizen uit angst voor verdere naschokken.

Onze hulp omvat drie fasen: onmiddellijke hulp, wederopbouw en langdurige dienstverlening aan mensen.

Onze teams zijn erg dankbaar voor jullie gebed!

Gebedspunten

  • Bid voor Gods ontferming, troost en kracht voor de Marokkaanse en Libische bevolking. 
  • Dat onze teams in Marokko door God geleid zullen worden wanneer en waar hun hulp het meest nodig is.
  • Dat de regering bewogen zal zijn met de slachtoffers en hulp toelaat. Dat er in de eerste levensbehoeften voorzien kan worden. 
  • Dat door deze rampen heen Jezus geopenbaard zal worden aan de Marokkanen en Libiërs.
  • Dat, net als na de aardbeving in Turkije, er openingen komen voor werkers om naar deze landen te gaan om het Goede Nieuws te delen.

Maandelijks vergelijkbare verhalen in je mailbox ontvangen? Meld je hier aan!