Ik gaf mijn kleinkind weg

Bibi woont bij Sofie in het dorp en Sofie komt er, sinds een aantal maanden, regelmatig. Bibi woont met haar zwakbegaafde dochter in een klein huisje. Ze zijn arm. Sofie vertelt over het gesprek wat ze heeft met Bibi:

“Ik zit tegenover Bibi. Ik ken haar als een goedlachse, hartelijk vrouw, met wie ik grappen kan maken en direct kan zijn. Onder het genot van een kopje thee spreken we over God en Zijn liefde. Bibi kent de kracht van gebed. Ze vroeg mij enkele maanden geleden te bidden voor Lina, omdat ze niet meer at. Daarna is ze weer gaan eten! Ook vroeg ze om gebed voor haar zorgen, en de zorgen werden van haar afgehaald.

Bibi vertelt over haar leven. Haar dochter Lina van 22 is zwakbegaafd. Ondanks haar zwakbegaafdheid trouwde Lina een aantal jaar geleden met Ali en kregen zij een dochter. Ali liet Lina echter in de steek, waardoor ze weer bij haar moeder ging wonen, met haar dochtertje. Bibi nam de zorg voor Lina en haar dochtertje op zich. Ze hadden het niet breed. Lachend vertelt Bibi dat zij een  jaar geleden haar kleindochter heeft weggegeven aan Ali en zijn familie, uit eigen overweging.

Naast mij zit haar huilende, zwakbegaafde dochter, die al enkele weken niet meer spreekt door verdriet. Plotseling herinnerde ik me dat deze oudere vrouw me had verteld hoe gek ze was op kleine kinderen. Spontaan begin ik te huilen, en zeg tegen haar: niet alleen jouw dochter heeft een groot verdriet, ook jij hebt een groot verdriet en gemis in je hart. Dan blijkt dat het verdriet ook bij Bibi diep zit en ze begint met ons mee te huilen. Zo huilen we samen en leggen we dit verdriet in Gods handen.

Bibi gaf haar kleindochter weg, omdat ze geen eten en drinken meer had om haar te geven.”

Contact

Frontiers
Postbus 350
3840 AJ Harderwijk

035 692 25 58
info@frontiers.nl

IBAN: NL 06 INGB 0007 2305 83

© 2018 · FRONTIERS