Hulp voor Bangladesh en Afghanistan

Ons Rapid Intervention Network (RIN) biedt hulp na de ergste overstromingen in Bangladesh in 130 jaar. En stuurt hulp naar het zuidoosten van Afghanistan na een aardbeving met een kracht van 6,1 op 22 juni.

Ons team bidt dat als ze fysieke zegen brengen, de Heer ook geestelijke zegen zal geven.

Visie Rapid Intervention Network

De visie van het Rapid Intervention Network is om tijdig te reageren op crisissen (conflicten, natuurrampen). Om effectief in de behoeften van de bevolking te voorzien en om bewegingen van discipelen en kerken in de moslimwereld te stimuleren. In samenwerking met gelijkgestemde NGO’s, uitzendende organisaties en lokale christelijke gemeenschappen.

Zware overstromingen in Bangladesh (en India)

(Artikel NOS)

In Bangladesh bezorgt een van onze langst dienende teams nu voedselpakketten en waterzuiveringstabletten in het getroffen gebied. 

RIN-leider René zegt: “Dit is een plaats waar 15 jaar geleden veel mensen tot geloof kwamen, maar sindsdien is er weinig gebeurd. Deze gelovigen zijn open over het volgen van Jezus, maar ze werden nooit discipelen. Ons team bidt dat als ze fysieke zegen brengen, de Heer ook geestelijke zegen zal geven. Dat deze groep nieuw leven ingeblazen zal worden en er een beweging van discipelen zal ontstaan.” 

Bijna 1.200 mensen stierven in de provincie, die voornamelijk wordt bevolkt door Pathanen.

Noodhulp na aardbeving in Afghanistan

Ondertussen zullen een aantal van onze leden met ervaring in Afghanistan en aangrenzende landen naar de plek reizen om noodhulp te verlenen na de aardbeving van 22 juni. Bijna 1.200 mensen stierven in de provincie, die voornamelijk wordt bevolkt door Pathanen.

René meldt dat de RIN samenwerkt met het team in Zuidwest-Azië en met andere groepen die voorheen in het getroffen gebied werkten om te bepalen wat de beste manieren zijn om hulp te bieden. Het bieden van onderdak zal waarschijnlijk de beste optie zijn om slachtoffers op korte termijn te helpen en om een ​​middel te creëren voor langdurige toegang tot het gebied.

Gebedspunten

  • Voor alle logistiek van het leveren van hulp per boot aan gestrande gemeenschappen in Bangladesh.
  • Voor de veiligheid van het team en de mogelijkheid om te bewegen in deze moeilijke regio.

  • Gods leiding in het vinden van contactpersonen die nodig zijn om het werk op te kunnen starten.

  • Bid voor expats of nabije gelovigen die de uitdaging aangaan om voor lange termijn naar dit gebied te gaan.

Gebedsgids

Wil je specifieker bidden voor de Pathanen in Afghanistan? 

Bestel en download onze gebedsgids over deze bevolkingsgroep.