Roep het uit naar onze Schepper voor dit volk

Vanwege de veiligheid, omdat ‘het buurland’ overal ogen en oren heeft, noemen we geen details van het land en de bevolkingsgroep. 

Een bezoekje aan de stoffenbazaar

Vandaag brengen we een bezoekje aan de stoffenbazaar. Het is een bonte mix van gestapelde zeecontainers vol met stoffen, ritsen, knopen, garen en vooral… nog veel meer stof.  

Het is een gezellige bedrijvigheid, mensen lopen kriskras door elkaar en zodra je achter je hoort: ‘Poesh! Poesh! Poesh!’  dan spring je aan de kant – iemand met een kar vol met rollen stoffen wil er langs!

Handelaren zitten veelal voor hun container op een krukje te wachten op klanten. Vaak doden ze de tijd door op hun telefoon filmpjes te kijken of appen ze met vrienden en familie. Wist je dat er een app bestaat met het Woord in de taal van dit volk die ook door enkele van deze handelaren gelezen wordt?

Bidden jullie mee dat Zijn Woord meer en meer gelezen mag worden op de bazaar. Dat we in contact zullen komen met degenen die zoekend zijn?

Onlangs kregen we te horen dat hij zijn ‘heropvoeding’ niet heeft overleefd en aan de gevolgen is overleden.

Hoe kan je dagelijks zo leven?

Op de bazaar zijn handelaren die hier in ons land zijn geboren, maar ook handelaren die van het grote buurland komen voor een korte tijd. De bazaar hangt vol met high-tech camera’s en de handelaren weten dat ze in de gaten gehouden worden.

Als we met hen praten en hun volk ter sprake komt dan kappen ze vaak het gesprek abrupt af. We moeten snel wat kopen en de container verlaten… Zij weten dat wat zij doen of zeggen gevolgen heeft voor henzelf en familie die nog in het buurland woont. Kun je je voorstellen hoe het is om dagelijks zo te moeten leven?

Een vriend die we van deze bazaar kennen moest vijf jaar geleden terug naar ons buurland. Hij ging, omdat anders zijn familieleden daar ‘het lastig’ zouden krijgen. We wisten niet hoe het met hem ging, maar wel dat hij vast zat. Onlangs kregen we te horen dat hij zijn ‘heropvoeding’ niet heeft overleefd en aan de gevolgen is overleden. Ons hart huilt. We geloven dat zijn Schepper mee huilt. En de roep van dit volk hoort!

Bidden jullie mee voor zijn familie dat zij de Trooster en Redder zullen ontmoeten?

Het contrast

Van de bazaar lopen we naar de wijk die direct naast de bazaar ligt. Modderige wegen, kapotte speeltuintjes, verlaten fabrieken, verroeste buizen van de bovengrondse stadsverwarming, kleine vervallen huisjes…

Te midden van dit zien we ook grote huizen staan. Een groot contrast met de omgeving! Zoals onze vrienden zeggen, deze bevolking houdt van grote huizen: het laat zien dat ze het goed hebben. In deze grote huizen wonen vaak meerdere familieleden bij elkaar. Werk is er hier weinig en vaak wordt er werk in het buitenland gezocht – ze werken in omliggende landen in bijvoorbeeld een fabriek – zodat er geld naar huis gestuurd kan worden. Opa en oma passen op de kinderen, en/of de oudere kinderen komen af en toe naar huis.

Lees Psalm 84.

Dank voor de hechte familiebanden en de goede zorg die ze voor elkaar hebben.

Bid voor deze families dat ze in die grote huizen Hem mogen ontmoeten. Het een plek mag worden waar ze met elkaar als families samen komen om Hem te ontmoeten. Dat ze hun zekerheid niet in de grote van het huis vinden, maar in Hem!

Kun je je een voetbalwedstrijd voorstellen waar de hele tijd de naam van Hem geroepen wordt?

Uitzien naar de Overwinning

Naast de bazaar is een sporthal waar onder andere door een grote groep mannen en jongens wordt gevoetbald. Een vriend die we al al bijna acht jaar kennen voetbalt daar ook en vroeg ons te komen kijken.

Daar zaten we tussen al die supporters en we juichten mee als er gescoord werd. Onze vriend – moslim – heeft een hele mooie naam, hij is vernoemd naar onze Verlosser! Bijzonder dat onze vriend de naam van de Redder draagt. Kun je je een voetbalwedstrijd voorstellen waar de hele tijd de naam van Hem geroepen wordt?

Wij riepen in ieder geval uit volle borst mee en zien uit dat de Overwinning ook hier gevierd mag worden!

Roepen jullie mee?