Ga jij de 555 uitdaging aan tijdens de ramadan?

Ieder1bereikt5 (Each1Reach5) is een eenvoudig driestappenplan, bedacht door Word of Hope Ministries. Het is bedoeld om christenen te helpen hun geloof in Jezus te delen met vijf moslims.

Deze uitdaging werd afgelopen kerst gelanceerd, maar kan altijd gebruikt worden om moslims te bereiken, ook tijdens de ramadan. 

Doe mee aan deze uitdaging tijdens de ramadan

Wij koppelen deze uitdaging daarom aan 30 Dagen Gebed voor de moslimwereld tijdens de ramadan. We willen je inspireren om te bidden voor moslimgemeenschappen die het dichtst bij je staan. Daar waar je een licht en zegen voor hen kan zijn, tot eer van God. 

“Ik ben altijd bang geweest om met moslims over mijn geloof te praten. Ik ging de uitdaging 555 aan. God hielp me om over mijn angsten heen te komen en voor de eerste keer in mijn leven met vijf moslims te spreken. Ze zijn heel open en bereid om over God te praten. Het bemoedigde mij en ik zal dit zeker blijven doen.”

– Een kerklid –

De uitdaging is eenvoudig:

Bid voor 5

 • Denk aan moslims die je kent en ontmoet in verschillende kringen (werk, klaslokaal, supermarkt, buurt, familie, etc.)
 • Neem een ​​vel papier en bid: “Heer, wilt U moslims in mijn gedachten ingeven die ik in mijn dagelijks leven tegenkom?”
 • Schrijf hun namen op. Misschien ken je hun naam niet, dus schrijf gewoon een beschrijving: ‘de man die in de winkel werkt’, enz.
 • Omcirkel vijf namen die God in je ingeeft.

Bid opnieuw. Roep God aan: “Heer, bereid de harten van deze vijf mensen voor. Help mij mijn angst te overwinnen. Mag ik een zegen voor hen zijn. ”

Geef aan deze 5

Het Suikerfeest is een mooie gelegenheid om een cadeau te geven aan je moslimvrienden-/kennissen. Geef de vijf mensen die je omcirkelde een mooi ingepakt cadeau met daarin bijvoorbeeld het volgende:

 • Tweetalig Nieuw testament
 • Boekje ‘Aan mijn moslimvrienden, De boodschap van Jezus’ (Uitgeverij Daniël)
 • Een doosje dadels

En wens hen ‘Eid Mubarak’!

Nodig deze 5 uit

 • Nodig je vijf moslimvrienden-/kennissen uit voor een kerkdienst, andere bijeenkomst of om samen te Bijbel te lezen. Nodig ze vriendelijk en herhaaldelijk uit.
 • Het is goed als moslims liefde en eenheid zien onder christenen in de kerk of bijeenkomst.
 • In Johannes 17: 20-23 zegt de Heer dat als mensen liefde zien binnen de plaatselijke kerk, niet-christenen (inclusief moslims) zullen begrijpen hoe echt discipelschap eruit ziet en zullen begrijpen waarom Jezus is gekomen.
 • Er bestaat een vals stereotype dat zegt dat moslims nooit naar de kerk komen. Natuurlijk zullen sommigen weigeren, maar anderen komen.

Stel je eens voor

We willen je aanmoedigen om deze uitdaging aan te gaan, gedurende de ramadan, voor vijf moslims in jou omgeving.

Stel je eens voor hoeveel moslims het Goede, Hoopvolle Nieuws van Jezus zullen horen, als elke christen vijf moslims over Hem vertelt!

Laat je leiden door de Liefde van Jezus en de inspiratie van de Heilige Geest.

Maandelijks vergelijkbare verhalen in je mailbox ontvangen? Meld je hier aan!