Naar het WK in Qatar

De oude, vergeten geschiedenis van Qatar

“Wat eertijds vernield werd, zullen zij herbouwen, de lang verlaten streken weer bevolken.” Jesaja 61:4 (NBV)

Qatar heeft een oude, maar vergeten geschiedenis met betrekking tot het christendom. Vanaf 224 na Christus werden er in het land kloosters gebouwd. De christelijke naam voor het land was het bisdom ‘Beth Qatraye’, wat zich vertaalt als regio van Qataris. Tot de komst van de islam waren er Arabische christenen die God aanbaden in dit land. 

We willen informatie over sport en het Goede Nieuws delen met de lokale bevolking en de toeristen.

Een leven van gebed

De heilige Isaac was een beroemde heilige die in de 7e eeuw in Qatar werd geboren. Hij was een schrijver die een leven van gebed leidde. Veel van zijn uitspraken zijn bewaard gebleven, bijvoorbeeld:

“Er is liefde die is als een kleine lamp, die uitgaat als de olie op is; of als een stroom die opdroogt als het niet regent. Maar er is ook een Liefde die als een machtige lente opborrelt uit de aarde; die voor altijd blijft stromen en onuitputtelijk is.” 

Een internationale mix van gelovigen

Ongeveer 10% van Qatar is christelijk, dit percentage bestaat uit een internationale mix van expat-gelovigen die er werken. Christenen hebben van de overheid de vrijheid gekregen om in hun compound bijeen te komen.

De christenen komen uit de rooms-katholieke, anglicaanse, Grieks-orthodoxe, Syrische en Koptische kerken: een internationale mix van mensen die elke vrijdag samenkomen om God te aanbidden.

Aanwezig op het WK

Als internationale organisatie kijken we ernaar uit bij dit WK aanwezig te zijn. Interactie te hebben met fans; binnen en buiten het stadion op te treden als ambassadeurs van Jezus.

We vragen Gods leiding om personen van vrede op ons pad te brengen. We willen informatie delen over sport en het Goede Nieuws met de lokale bevolking en de toeristen.

We onderzoeken mogelijkheden om werkers naar dit land uit te zenden. Op dit moment is er in dit land geen enkel team van onze organisatie om het Goede Nieuws te brengen. 

Gebedspunten

  • Dank God voor de geschiedenis van dit land en bid dat het opnieuw tot bloei zal komen.
  • Bid dat moderne mensen van gebed zoals de heilige Isaac het land zegenen.
  • Dank God voor de levendige en diverse expatkerk. Prijs God dat ze elkaar kunnen ontmoeten.
  • Bid dat onze teams impact zullen hebben op mensen uit moslimlanden over de hele wereld.
  • Bid voor mogelijkheden en om teams die voor lange termijn in dit land willen gaan wonen.

Maandelijks vergelijkbare verhalen in je mailbox ontvangen? Meld je hier aan!