Bid voor Esther en Oscar op het Arabisch Schiereiland

Zes weken van gebed

Een aantal weken geleden organiseerde een team op het Arabisch Schiereiland een aantal weken van gebed. Zes weken bidden voor specifieke personen waar dit team contact mee heeft.

We delen het verhaal van een aantal personen in de komende gebedsmails.

We verlangen naar het werk van Gods Geest in hen! Bid je mee?

Ga terug naar je man, en toon hem Mijn liefde.

“Ik weet in Wie ik geloof”

Esther* was al verloofd toen ze tot geloof kwam in Jezus de Messias. Ze kon het niet voor zich houden en vertelde het haar verloofde Oscar* . Hij bleef rustig en liet haar vrij. Tot ze getrouwd waren. Toen dwong hij haar Jezus los te laten, met geweld. Ze hield vol maar vluchtte het huis uit toen de mishandelingen te zwaar werden.

In het huis van haar moeder hoorde ze duidelijk Gods stem: “Ga terug naar je man, en toon hem Mijn liefde.” Ze ging. Bij thuiskomt pakte ze een mes uit de keuken en overhandigde het haar echtgenoot. “Hier,” zei ze “als je wilt mag je me doden. Ik weet in Wie ik geloof.” Op dat moment brak Oscar. In de maanden erna leerde hij Jezus als de Verlosser kennen. Ze zijn beiden gedoopt maar zijn nog niet verbonden aan een geloofsgemeenschap.

Gebedspunten

  • Bid voor dit stel, dat ze de moed hebben om met anderen samen te komen.
  • Bid dat ze Het Goede Nieuws mogen doorgeven aan de mensen om hen heen.
  • Dank voor de dapperheid van Esther. Ze heeft andere gelovigen bemoedigd met haar getuigenis om openheid van zaken te geven en niet bang te zijn voor de gevolgen.

*Vanwege veiligheidsoverwegingen niet hun echte namen

Maandelijks vergelijkbare verhalen in je mailbox ontvangen? Meld je hier aan!