Hoe het zo is gekomen, dat ik ga vertrekken

Mijn familie gaat mij missen, maar ze zeggen ook: “Jasmijn moet gaan, ze heeft een roeping.” Vandaag wil ik met jou delen hoe God Zijn weg met mij gaat. Hoe het zo is gekomen dat ik op het punt sta om te vertrekken naar de moslimwereld.

Als student verruilde ik mijn dorp voor de grote stad. Je raadt het al: daar waren moslims. Tijdens mijn stage mocht ik moslims behandelen. Voor het eerst ontmoette ik moslims van hart tot hart. Hun verhalen troffen mij, hoe ze hun religie ervoeren verontwaardigde mij. Ik wilde meer moslims kennen, hun verhaal horen en gunde ze zo de vrede van God. Inmiddels ging ik naar Afrika voor mijn afstuderen, waar ik ook kennissen bezocht die onder moslims werken. Weer die verontwaardiging: waarom wist ik niet dat er zo’n nood is onder moslims? Ze vroegen of ik een jaar wilde blijven. Nee, zei ik. Maar de vraag bleef zich maar herhalen in mijn hoofd.

Hoe kom je erbij om naar Azië te gaan? – vraagt mijn moeder wel eens.

Terug in Nederland begon het me op te vallen hoeveel moslims er zijn. Ik wilde met ze praten, met ze lachen, ze kennen en met ze bidden. Ik wilde ze thuisbrengen. Bij hun liefdevolle Vader. Met dat verlangen kwam ik bij Frontiers terecht, wetende dat dat een organisatie is die hart heeft voor dezelfde mensen. Nog niet wetende naar welk land God mij zou zenden. Geen half jaar later zat ik voor een totaal andere reden in het vliegtuig naar Zuid-Azië, een land waarvan ik geen moment had gedacht dat ik daar zou willen wonen. Binnen een week hadden de mensen mijn hart gestolen. Het heeft het mij nooit meer losgelaten. Al drie jaar wil ik terug. Nu lijkt het zover te zijn.

Op dit moment ben ik afscheid aan het nemen van het werk en contacten in mijn wijk. Ik zal in de zomer verhuizen naar mijn familie en daar de laatste dagen doorbrengen. Mijn kerk staat achter mij. Ik heb een fijn thuisfrontteam en mijn support is bijna rond. Ik zal volledig van giften leven. Het is een spannende tijd met uiteenlopende emoties.

Het eerste jaar wil ik mij vooral richten op het leren van de lokale taal en het opbouwen van relaties. Als jij mij wilt helpen om het eerste jaar de taal te leren met lokale moslims, is je support meer dan welkom. Je kan geven via onderstaande button.

Hoe ik erbij kom om naar Azië te gaan? Ik denk dat God daar veel moslims op het oog heeft. De liefde die ik voor deze mensen voel is van Hem.

Ga met Hem en lieve groet,

Jasmijn

Ps. Eens in de maand hoop ik een verhaal te delen over mijn belevenissen. Je kan dat volgen via Facebook en Instagram.

Maandelijks vergelijkbare verhalen in je mailbox ontvangen? Meld je hier aan!