Terugkerende werkers

Het is een jaar vol veranderingen voor werkers op het Arabisch Schiereiland. Na jaren in hun Arabische thuisland te hebben gewoond en velen gezegend te hebben, is het voor twee gezinnen tijd om afscheid te nemen. Het heeft grote impact op hen en degenen die ze achterlaten. De kinderen zijn er opgegroeid, vriendschappen zijn gevormd en lief en leed is gedeeld met de lokale bevolking. 

Elly, een van de werkers zegt:

“De overgangsfase voor het hele gezin zal veel tijd kosten. We komen niet ‘terug naar Nederland’. We gaan het Nederland dat we twintig jaar geleden hebben achtergelaten opnieuw ontdekken.”

Gebedspunten voor Elly en haar gezin

  • Bid voor Gods hulp in deze maanden in de vele keuzes die we moeten maken. We ervaren dat Hij voorziet in kleine en grote dingen.
  • Moed en motivatie voor school. Eva, een van de kinderen, zal eindexamen doen dit jaar. 
  • Dank voor een goede debriefperiode van beide gezinnen, waarin ze terugkeken op de afgelopen jaren, de veranderingen en verliezen door de verhuizing. En ook vooruitkeken naar de toekomst.

Een andere plek

Het gezin van Jasper moet vanwege visa problemen het land verlaten. Voor hen betekent afscheid nemen niet terugkeren naar Nederland, maar biddend op zoek gaan naar een andere plek op het Arabisch Schiereiland. 

Jasper zegt:

“Het aankomende vertrek brengt allerlei emoties teweeg bij de kinderen, ons team en onze buren en vrienden. Ons gebed is: “Heer wat wilt U dat we doen?”

Gebedspunten voor het gezin van Jasper

  • Bid voor het visumproces dat we ingaan. Dat er geen beletsels zullen zijn om het visum voor het nieuwe land te krijgen.
  • Bid voor onze teamleden die zich oriënteren om zich bij andere teams aan te sluiten. Bid dat hun getuigenis helder zal blijven klinken in dit land.
  • Dank dat God doorgaat met zijn werk in dit land en dat Hij ook weer nieuwe werkers roept.

Nieuwe werkers

Bid voor:

  • Lana, na een aantal jaar in het Midden-Oosten vertrekt zij deze week naar een ander land.

Ze zegt:

“Binnenkort hoop ik te vertrekken naar het Arabisch Schiereiland. Ik kijk terug op een goede tijd in Nederland maar kijk er ook naar uit om daar mijn ‘thuis’ te maken. Wat ben ik ben dankbaar voor Gods voorziening wat betreft mijn financiën en een visum.”

  • Maaike en Hannah, twee single vrouwen, zetten stappen om te ontdekken hoe ze God kunnen volgen en dienen op het Arabisch Schiereiland.
  • Paul en Sharon, een echtpaar dat nog aan het begin staat van hun zoektocht om te ontdekken of God hen roept voor een longterm uitzending.

Maandelijks vergelijkbare verhalen in je mailbox ontvangen? Meld je hier aan!