Bid mee tijdens de Hajj – bedevaart

Heb jij wel eens van de Hajj gehoord? Tijdens de Hajj komen ongeveer drie miljoen moslims van over de hele wereld samen in Mekka om heilige rituelen uit te voeren en in de voetstappen van Mohammed, hun profeet te treden. Dit jaar start de Hajj op 8 augustus en zal drie of meer dagen duren.

Genade bij Jezus of Mekka?

In Lukas 7 zegt Jezus tegen een zondige vrouw, “uw zonden zijn vergeven, uw geloof heeft u gered; ga in vrede.” Omdat Jezus God is, heeft Hij de bevoegdheid en de kracht om al onze zonden te vergeven door Zijn offer aan het kruis en zijn glorievolle opstanding voor degenen die in Hem geloven. 1,5 miljard moslims wereldwijd wijzen deze genade af door Jezus niet te erkennen als Redder. Hun religie leert hen iets anders. In plaats daarvan gaan ze op bedevaart tijdens de Hajj naar Mekka in Saudi-Arabië. Daar vragen ze Allah vergeving voor hun zonden.

Waarom de Hajj

De Hajj is het hoogste doel binnen de islam. Moslims zoeken niet alleen vergeving, maar ook een verdieping in hun trouw aan Allah. De Hajj is één van de vijf zuilen van de islam en alle moslims moeten dan ook minstens één keer in hun leven de Hajj volbrengen wanneer ze daartoe in staat zijn. Wil je meer over de Hajj lezen, kijk dan op https://www.beleven.org/feest/hadj_bedevaart_naar_mekka

Waarom christenen bidden

We zijn onder de indruk van hoe God ingrijpt en verschillende moslims visioenen van Jezus hebben gehad tijdens de Hajj. Het klinkt te mooi om waar te zijn en toch is het waar: er zijn zelfs moslims die nu voorgangers in kerken zijn omdat ze een ontmoeting hadden met Jezus tijdens de Hajj en Jezus zijn gaan volgen. Bid met ons mee tijdens deze bijzondere dagen voor moslims. We nemen je graag mee op reis, geven je een inkijkje in de Hajj en bieden graag inspiratie voor hoe je kan bidden. De Hajj begint over een week. Veel moslims zijn al onderweg.

Lees Hebreeën 9:1-10:19 om je geestelijk voor te bereiden op deze tijd van gebed.

Vanaf 8 augustus plaatsen we dagelijks een blog met informatie over de Hajj en gebedspunten.

Maandelijks vergelijkbare verhalen in je mailbox ontvangen? Meld je hier aan!

Contact

Frontiers
Postbus 350
3840 AJ Harderwijk

035 692 25 58
info@frontiers.nl

IBAN: NL 06 INGB 0007 2305 83

Frontiers is aangemerkt als ANBI stichting.

© 2018 · FRONTIERS