Bid mee tijdens de Hajj – bedevaart

De Hajj in 2021

Net als vorig jaar zal het, vanwege Covid-19, voor veel moslims niet mogelijk zijn de bedevaart te maken. Saudi Arabië heeft aangekondigd dat de bedevaart beperkt is tot 60.000 burgers en inwoners van Saudi Arabië. Voor 2020 was dit 2,5 miljoen moslims van over de hele wereld. Moslims voeren tijdens de Hajj heilige rituelen uit en treden in de voetstappen van Mohammed, hun profeet.

Dit jaar start de Hajj 17 juli (’s avonds) en zal drie of meer dagen duren.

Genade bij Jezus of Mekka?

In Lukas 7 zegt Jezus tegen een zondige vrouw: “Uw zonden zijn vergeven, uw geloof heeft u gered; ga in vrede.” Omdat Jezus God is, heeft Hij de bevoegdheid en de kracht om al onze zonden te vergeven door Zijn offer aan het kruis en zijn glorievolle opstanding voor degenen die in Hem geloven. 1,5 miljard moslims wereldwijd wijzen deze genade af door Jezus niet te erkennen als Redder. Hun religie leert hen iets anders. In plaats daarvan gaan ze op bedevaart tijdens de Hajj naar Mekka in Saudi-Arabië. Daar vragen ze Allah vergeving voor hun zonden.

Hajj 2019

Hajj 2020

Waarom de Hajj

De Hajj is het hoogste doel binnen de islam. Moslims zoeken niet alleen vergeving, maar ook een verdieping in hun trouw aan Allah. De Hajj is één van de vijf zuilen van de islam en alle moslims moeten dan ook minstens één keer in hun leven de Hajj volbrengen wanneer ze daartoe in staat zijn. Wil je meer over de Hajj lezen, kijk dan op https://www.beleven.org/feest/hadj_bedevaart_naar_mekka

Waarom christenen bidden

We zijn onder de indruk van hoe God ingrijpt en verschillende moslims visioenen van Jezus hebben gehad tijdens de Hajj. Het klinkt te mooi om waar te zijn en toch is het waar: er zijn zelfs moslims die nu voorgangers in kerken zijn omdat ze een ontmoeting hadden met Jezus tijdens de Hajj en Jezus zijn gaan volgen. Bid met ons mee tijdens deze bijzondere dagen voor moslims. We nemen je graag mee op reis, geven je een inkijkje in de Hajj en bieden graag inspiratie voor hoe je kan bidden.

Lees Hebreeën 9:1-10:19 om je geestelijk voor te bereiden op deze tijd van gebed.

Vanaf 18 juli plaatsen we dagelijks een blog met informatie over de Hajj en gebedspunten.

Maandelijks vergelijkbare verhalen in je mailbox ontvangen? Meld je hier aan!