Woorden als zaadjes

Toen Maisah voor het eerst het Goede Nieuws van God hoorde, reageerde ze blij. Haar geloof in Jezus groeide snel en ze werd gedoopt.

Jessica, een werker van Frontiers, heeft Maisah met het Goede Nieuws in contact gebracht. Ze ontmoette haar wekelijks voor Bijbelstudie en gebed. Ze gaf Maisah alle steun en aanmoediging die ze kon en verzorgde haar geloof als een kwetsbare nieuwe zaailing.

Weggeroofd

Maar na een aantal maanden leek Maisah’s nieuwe geloof weg te kwijnen.

“Het leek of de vijand kwam en wegroofde wat in haar hart was gezaaid,” zegt Jessica. “Op dit moment lijkt het alsof haar geloof gestolen is.” Toch blijven Jessica en haar echtgenoot Andy bidden dat Maisah haar geloof in Christus zal vernieuwen.

Terwijl Jessica probeerde om het geloof van Maisah te verzorgen, kwam een andere moslimvriendin langzaam naar het Koninkrijk geslopen.

Overgebleven zaadjes

Zainab, een taaldocente, had van Jessica tientallen verhalen over Jezus gehoord tijdens de lessen. Maar Zainab leek geen interesse te hebben om het Goede Nieuws te horen.

“Ik dacht dat ze slechts mijn passie voor Christus tolereerde,” zegt Jessica.

Nadat Jessica was gestopt met de taallessen, had ze niet echt contact meer met Zainab. Maar de overgebleven zaadjes van de waarheid die Jessica had geplant in het hart van haar taaldocente, groeiden nog verder.

Toen ze elkaar eindelijk weer ontmoetten, ontdekte Jessica dat Zainab zelfstandig de Bijbel had bestudeerd. Haar  vertrouwen in Jezus en liefde voor het Woord waren diep gegroeid.

“Ze hoort nog niet volledig bij het Koninkrijk,” zegt Jessica. “Maar ze heeft een passie voor Jezus en deelt met anderen over Hem. Het is slechts een kwestie van tijd voordat ze Hem als haar Heer en Redder aanvaardt.”

God geeft groei

Jessica en Andy weten dat ze trouw moeten zijn in het zaaien van het zaad van het Goede Nieuws, biddend voor oogst en nederig vertrouwend op de uitwerking van de Vader.

“God is degene die de groei van Zijn Koninkrijk geeft, niet wij,” zegt Andy.

“Ik voel me als de landbouwer in Marcus 4,” voegt Jessica toe. “Ik heb de zaden gezaaid en ben naar bed gegaan. Terwijl ik sliep, was God aan het werk in Zainabs hart.”

“En Hij zei: ‘Het is met het Koninkrijk van God als met een mens die zaad uitstrooit op de aarde: hij slaapt en staat weer op, dag in dag uit, terwijl het zaad ontkiemt en opschiet, ook al weet hij niet hoe.’” Marcus 4:26-27.

Meebidden

  • Bid dat Zainab door zal gaan met groeien in liefde voor Jezus en dat ze haar vertrouwen in Hem kan stellen.
  • Vraag God om het geloof van Maisah weer op te wekken, zodat haar liefde voor Christus zal worden vernieuwd.
  • Prijs God voor de zaden van de waarheid die Frontiers teams zaaien onder moslims en hun gemeenschappen.
  • Bid dat de zaden die worden geplant in de harten van moslims zullen uitgroeien tot een bloeiend geloof in Jezus Christus wereldwijd.

Wil je maandelijks gebedspunten voor de moslimwereld ontvangen? Je kunt je inschrijven voor onze gebedsmail.

Operation World heeft gebedspunten voor elk land in de wereld (Engels).

Maandelijks vergelijkbare verhalen in je mailbox ontvangen? Meld je hier aan!