Ooggetuige

Lydia is één van onze werkers en zij maakt bijzondere dingen mee. Dagelijks trekt ze op met moslims. Eén van haar verhalen delen we graag met jou. Het verhaal gaat over Miriam, een moslima die besluit om Jezus te volgen. Door een bijzondere gebeurtenis, waarin de kracht van Jezus wordt gezien, komen zij en meer moslims tot geloof. Lees gauw verder en ontdek hoe steeds meer moslims ooggetuige zijn van de kracht van Jezus.

Op familiebezoek

Miriam hoorde dat haar oom op sterven lag in een dorp twee uur verderop. Een dorp waarvan de inwoners een radicale islamitische stroming aanhangen. Lydia moedigde Miriam aan om haar familie te eren en langs te gaan voor een bezoek. Voordat Miriam vertrok bad Lydia met haar voor bescherming van God en om haar te gebruiken om de hoop van Jezus te delen. Tijdens haar tweedaagse bezoek aan het dorp bezocht Miriam familieleden en hielp hen bij het koken voor alle gasten die langskwamen bij haar oom Samir.

De dood

Toen het tijd was om naar huis te gaan kneep Miriam in de hand van haar oom en beloofde om snel weer terug te komen. Zodra Miriam de deur uitstapte werd ze weer naar binnen getrokken door een neef. Hij vertelde dat haar oom was overleden.

Bidden

Miriam voelde het verdriet toen ze de kamer weer binnenstapte. Ze baande zich een weg door rouwende familieleden naar het bed van haar oom. Een donkere wolk van rouw hing over de kamer. Toen ze dichterbij zijn bed kwam voelde ze de stille aandrang van God in haar hart, ‘bid voor hem’.

Toen ze voor hem bad keerde bij Samir de kleur terug in zijn gezicht. De rouwkreten stopten toen iedereen de dode man tot leven zag komen. Enige momenten later zat Samir rechtop in bed, levend en wel.

Met eigen ogen zien

Miriam keerde terug naar huis en vertelde Lydia wat God had gedaan. Hakim, een andere bekeerde moslim die ook Jezus volgt, hoorde het verhaal van Miriam. Hij wilde met eigen ogen zien wat er was gebeurd.

Toen hij arriveerde bij het huis van Samir trof hij een grote groep mensen aan die de tot leven gewekte man wilden zien. Ze stelden vraag na vraag aan Samir en zijn familieleden.

Nieuw leven

‘Deze man is opgewekt door de kracht van Jezus Christus,’ vertelde Hakim, toen hij de kans kreeg om wat te zeggen. Hij deelde over de kracht van Jezus voor genezing, Zijn overwinning over de dood en het aanbod van eeuwig leven voor allen die hun vertrouwen in Hem stellen.

Op die dag besloten tien familieleden, waaronder Samir, hun leven aan Jezus te geven. Deze nieuwe volgelingen ontmoeten elkaar wekelijks om Gods woord te bestuderen en samen te bidden.

 

Dit verhaal is afkomstig van één van onze werkers. Maandelijks publiceren we een aantal verhalen van onze werkers op onze website en social media. Geen verhaal missen? Volg ons op Facebook en Instagram, of abonneer je op onze digitale nieuwsbrief.

Maandelijks vergelijkbare verhalen in je mailbox ontvangen? Meld je hier aan!