Waarom doen we wat we doen?

In de blog van vandaag deelt onze directeur Jacqueline een stukje geschiedenis van Frontiers. De organisatie is internationaal groot, maar is ooit begonnen met de visie van één man. Lees verder en ontdek meer over het ontstaan van Frontiers en waarom we eigenlijk doen wat we doen.

Onbekend

“In de jaren ‘80 waren moslims nog een vrij onbekende groep in Westerse samenlevingen. We kunnen het ons nu haast niet meer voorstellen, maar we wisten erg weinig over moslims en de Islam. Het was een ver-van-ons-bed-show.”

Zending naar moslimvolken

“Greg Livingstone dacht daar in die tijd anders over. Als oprichter van Frontiers zag hij de nood en nam hij de grote opdracht van God serieus. Hij zag dat er verandering moest komen in het uitzenden van werkers. Zending moest zich ook gaan richten op moslimvolken. Ze waren de vergeten groep, moeilijk, niet open voor het evangelie en onbereikbaar, maar dat vond hij geen excuus om ze links te laten liggen.”

Verandering in de moslimwereld

“Inmiddels zijn we zo’n 30 jaar verder en is er veel veranderd. In de laatste 25 jaar zijn er meer moslims tot geloof gekomen dan in de 2000 jaar ervoor. Dat is natuurlijk geweldig. God is aan het werk in de moslimwereld. Nu denk je misschien wel: “Mooi, dan kunnen we ons weer op iets anders gaan richten. De taak van Frontiers zit erop.” Maar niets is minder waar.”

Oneerlijk verdeeld

“Ondanks dat er gemeentes ontstaan in de moslimwereld, en het evangelie zich als een olievlek verspreidt, zijn er nog te veel moslims die geen kans krijgen om het evangelie te horen. Zo’n 1 miljard moslims hebben nog geen kans gehad om een keuze voor Jezus te maken, enkel en alleen omdat er niemand is die hen het goede nieuws vertelt. Paulus houdt het ons duidelijk voor: “Hoe kunnen ze in Hem geloven als ze niet van Hem hebben gehoord? Hoe kunnen ze over Hem horen als Hij niet verkondigd wordt?” (Romeinen 10:13-15). We zien de nood nog steeds om ons heen. Minder dan 3% van de zendelingen gaat naar volken die nog niet bereikt zijn met het evangelie. De overige 97% gaat naar bereikte gebieden. Dat vinden wij oneerlijk verdeeld.”

De taak die voor ons ligt

“De taak van Frontiers zit er nog niet op, daarom blijven we deze geestelijk nood bekendmaken. Nu je het weet, kan de vraag bij je opkomen: “Hoe kan ik Jezus opdracht om alle volkeren tot zijn discipelen te maken (Mattheus 28:19) handen en voeten geven?” Gelukkig hoef je dat niet alleen uit te zoeken. We komen graag langs om te delen over wat er al gebeurt in de moslimwereld, over de nood die er is, en wat je als gemeente hier in Nederland kan doen.”

Wil jij een spreker aanvragen of ons een andere vraag stellen? Kijk op https://www.frontiers.nl/vraag-een-spreker-aan/ of stuur een e-mail naar [email protected]

Maandelijks vergelijkbare verhalen in je mailbox ontvangen? Meld je hier aan!