Genezen door een visioen

“Kom en breng je Bijbel mee, Greg.” Nabil begroette Greg niet eens aan de telefoon. “Een Man in het wit kwam bij mij in een visioen en zei me dat ik een Bijbel moet hebben,” legde hij uit.

Verstuikte enkel

Nabil en zijn familie waren vluchtelingen. Ze hadden zich onlangs gevestigd in de buurt waar Greg werkte. Greg had hun kleine appartement regelmatig bezocht om Nabil te helpen herstellen van een ernstig verstuikte enkel. Zelfs na maanden van fysiotherapie en rust, was Nabils enkel nog steeds zo gezwollen dat hij slechts een paar pijnlijke stappen door het appartement kon zetten. Het zou maanden duren voordat hij weer aan het werk zou kunnen als ambachtsman.

De man in het wit

Op een dag belde Greg Nabil om een afspraak te plannen om bij hem op bezoek te komen. “Greg, je moet echt meteen komen! Kom en breng je Bijbel mee.” Toen Greg arriveerde, zag hij dat zijn vriend niet meer mank liep. “Wat is er met je enkel gebeurd?” vroeg hij. “Een Man in het wit heeft hem genezen,” antwoordde Nabil. Een paar nachten eerder was de Man in het wit aan hem verschenen in een droom, en had hem meegenomen naar de mooiste tuin die hij ooit had gezien. Bij de ingang van de tuin zei de Man dat hij de Bijbel moest lezen en dat hem dat naar het leven zou leiden.

“Toen vertelde ik de man over mijn geblesseerde enkel. Hij legde zijn hand erop en hij was genezen.” Nabil keek toe hoe de Man elk van zijn kinderen zegende. Zijn eenjarige zoon, die was geboren met een aangeboren beperking, werd naar Hem toe gebracht. De Man legde Zijn hand op de jongen en zei tegen Nabil, “Ik zal je zoon genezen, hij zal gezond zijn.”

Genezing

Toen Nabil wakker werd raakte hij zijn enkel aan en voelde dat hij was genezen. Hij ging naar zijn zoon en hij was verbijsterd over het verschil in zijn ontwikkeling. Binnen drie dagen na de droom was de eenjarige voor het eerst gaan kruipen en staan en hij begon woorden te spreken. Greg luisterde sprakeloos naar Nabil`s verhaal. Hij loofde God en hij begon samen met Nabil dank te betuigen aan de God die geneest.

Het licht kwam opnieuw

De volgende dag kwam Greg terug bij Nabil`s appartement om hem de Bijbel te geven waar hij om had gevraagd. Zijn vriend wenkte hem om snel binnen te komen. “Het Licht kwam vannacht opnieuw naar mij toe met een boodschap!” Hij had nog een droom waarin hem werd verteld dat, “een groot teken, een prachtige boodschap, komt morgen naar je toe. Het teken is zo groot dat het over de hele wereld moet worden gedeeld, met ieder mens.” “Greg wat is het teken?” vroeg Nabil. “Jij hebt het of niet?” Greg wees naar de Bijbel. “De boodschap is hier. Jezus is het teken. Jezus bevrijdt ons van zonden en geeft ons nieuw leven. Laten we het samen lezen, Nabil.”

God beweegt de levens van mensen. Wij hoeven alleen maar aanwezig te zijn. Ben jij aanwezig? Lees meer inspirerende verhalen.