Van Facebook tot gelovige

Ping.

Bintou greep naar haar telefoon om te kijken naar het bericht dat zojuist binnen was gekomen op Facebook. De profielfoto toonde een onbekende, lachende vrouw in een kleurrijke hijab. Ze klikte om haar inbox te openen.

Ze sloeg haar hand voor haar mond toen ze het bericht las van een vrouw die Hadje heette.

“Ik zag je advertentie over het Ultieme Offer.” Een lokaal telefoonnummer werd getypt in de volgende regel. “Bel me alsjeblieft en vertel me meer over Jezus.”

Het Goede Nieuws via sociale media

Nadat ze het bericht een aantal keer had gelezen, liet Bintou de telefoon in haar schoot vallen. Ze was een lokale partner die samenwerkte met Dave en Sally, werkers van Frontiers. Ze hielp hen om een sociale media campagne te ontwerpen om de interesse te wekken van onbereikte moslims. Het team had gebeden voor dit soort reacties.

Terwijl ze naar  de videochat app swipete belde ze Dave en Sally. Hun gezichten lichtten op toen ze hen vertelde over het bericht. “Denk je dat ik dit nummer moet bellen?”

Dave en Sally keken elkaar aan.

“Misschien moet je ervoor bidden,” stelde Dave voor. “Het is veiliger om te blijven communiceren via Facebook, maar laat God je leiden.”

“Bintou was vol verwondering over de manier waarop God een online advertentie had gebruikt om persoonlijke gesprekken over Jezus te laten beginnen.”

Een geweldige manier om onbereikte volken te bereiken

“Oké,” stemde Bintou in. Sociale media was een geweldige manier om contact te leggen met volken in haar regio, die moeilijk te bereiken zijn. Het delen van herleidbare persoonlijke informatie zoals telefoonnummers vormt echter een risico voor werkers en hun partners.

Nadat ze wat tijd in gebed had doorgebracht, had Bintou het vertrouwen dat God haar leidde om uit te reiken naar Hadje. Ze belde het nummer en hield haar adem in, terwijl de telefoon overging. Toen hoorde ze de stem van een vrouw.

“Hallo, mijn naam is Bintou. Je stuurde me een bericht naar aanleiding van de advertentie over het Ultieme Offer op sociale media.”

“Ja!” Het enthousiasme was hoorbaar in Hadjes stem. “Bedankt dat je me belt. Ik wil meer horen.”

Bintou was opgelucht door Hadjes gretige reactie. De twee vrouwen praatten een aantal minuten met elkaar en spraken toen af in een nabijgelegen park.

Van een online advertentie naar persoonlijke gesprekken over Jezus

Hadje en Bintou begonnen elkaar op regelmatige basis te ontmoeten. Hadje stelde oneindig veel vragen de weken daarna en Bintou belde opgetogen met Dave en Sally na elk gesprek om hun te informeren over de ontwikkelingen en om advies te vragen.

Op een dag kwam Haje lachend in het park. “Ik heb besloten dat ik het Offer van Jezus wil aannemen.”

Dankbaarheid welde op in Bintou’s hart door de stap die Hadje had genomen. Ze was vol verwondering over de manier waarop God een online advertentie had gebruikt om persoonlijke gesprekken over Jezus te laten beginnen. Misschien is dit het begin van een beweging richting Jezus voor haar volk.

Gebedspunten

  • Bid dat God sociale media campagnes gebruikt om meer moslims bij Jezus te brengen.
  • Vraag God om meer open harten voor het Goede Nieuws in de moslimwereld.
  • Bid dat de Heer werkers creativiteit geeft, wanneer ze manieren zoeken om geestelijke gesprekken te starten.

Maandelijks vergelijkbare verhalen in je mailbox ontvangen? Meld je hier aan!