Hui en Rohingya moslims in China

Vrij van malaria en vrijheid van godsdienst?

Decennialang heeft China gevochten tegen malaria. Na duizenden jaren is China afgelopen juni door de Wereldgezondheidsorganisatie vrij verklaard van malaria. De overheid en de bevolking werkten samen om de verspreiding van de ziekte tegen te gaan: geïmpregneerde klamboes te gebruiken, anti-malaria medicijnen te verspreiden en medicijnen te ontwikkelen om de ziekte te behandelen. In juni 2021 heeft het land vijf jaar lang geen lokale besmettingen meer gerapporteerd. Malaria was een serieuze bedreiging van de gezondheid, vooral in de provincies bij de grens van Myanmar. De provincie Yunnan is de laatste plek waar de ziekte nog voorkwam.

Yunnan is een van de meest diverse provincies in China met 26 verschillende bevolkingsgroepen, waaronder moslimgemeenschappen als de Hui moslims: een moslimgroep die etnisch gezien Han Chinezen zijn. Sommige Hui moslims stammen af van de eerste Chinese bekeerlingen tot de islam, die zijn beïnvloed door islamitische Arabische handelaren in de 7e en 8e eeuw. Andere moslims in deze regio komen uit Myanmar. Het zijn Rohingya moslims die zijn gevlucht voor religieus geweld tegen hun gemeenschap. In Ruili hebben zich bijvoorbeeld zo’n 50.000 moslims uit Myanmar gevestigd en zijn zelfs getrouwd met lokale Chinese partners.

Gebedspunten

  • Dank God voor de voortgang in het bestrijden van malaria in China.
  • Bid voor de pogingen die worden gedaan om de gezondheidszorg te verbeteren in de moslimgemeenschappen.
  • Bid voor de Hui moslimgemeenschap in China die zich zorgen maakt over religieuze
    onderdrukking.
  • Bid dat ze open zullen staan voor hun christelijke buren, aangezien christenen ook een minderheid vormen in de provincie Yunnan.
  • Bid voor moslims uit Myanmar die hun toevlucht zoeken in China, dat ze ook hun toevlucht zullen vinden in Christus.

“Gods weg is volmaakt, het woord van de HEER is zuiver, een schild is Hij voor allen die bij Hem schuilen.” Psalm 18:31

Meedoen met 30 Dagen Gebed?

Klik hier om de opties te bekijken!

Inhoud van deze blog komt uit de 30 Dagen Gebedsgids 2023.

Maandelijks vergelijkbare verhalen in je mailbox ontvangen? Meld je hier aan!