Volk Akkin – Dagestan

Geweldig dat jij in actie bent gekomen en de Akkin omarmt in je gebed. De Akkin is een van de 400 moslimvolken – met meer dan 100.000 mensen – die wachten op het goede nieuws. God ziet hen, dat weten we zeker. Lees snel verder en leer het volk beter bekennen.

Graag introduceren we aan jou de Akkin in de Kaukasus

Het volk van de Akkin spreekt een dialect van de Tsjetsjeense taal en leeft rond een transportroute tussen Makhachkala, de hoofdstad van Dagestan in het oosten, en Grozny, de hoofdstad van Tsjetjenië in het westen. Akkin vluchtelingen kunnen gevonden worden in veel asielcentra in Europa, samen met andere Tsjetsjenen, Ingoesheten en Dagestaanse  vluchtelingen. Sommige Akkin leven in de oorspronkelijke thuisland regio in westelijk Tsjetsjenië en oostelijk Ingoesjetië.

De oorspronkelijke thuisregio van de Akkin is in het extreme westen van Tsjetsjenië en Oost Ingoesjetië.  In 1944 werden de Akkin massaal gedeporteerd naar Centraal Azië, nadat ze beschuldigd werden als Nazi collaborateurs.

Dagestan is een autonome republiek van de Russische Federatie, gelegen aan de Kaspische Zee, in de Kaukasus. Het zuiden van Dagestan is onderdeel van het gebergte de Kaukasus en het noorden gaat langzaam over in de Kaspische Laagvlakte.

Dagestan heeft 2.576.531 inwoners en is met z’n 50.300 km² net iets groter dan Nederland. De republiek is grotendeels islamitisch en is etnisch gezien het meest complexe gebied van heel Europa.

De hoofdstad Machatsjkala (334.500 inwoners) is de snelst groeiende stad van Rusland. Een andere redelijk grote stad is de oude historische (en zeer multiculturele) stad Derbent, waar bijna alle godsdiensten uit de regio vertegenwoordigd zijn.

Het beleid van de Russische autoriteiten ten opzichte van de noordelijke Kaukasus is zoals het al eeuwenlang is. Afscheidingsbewegingen worden hard aangepakt. Het belangrijkste voorbeeld is de oorlog in Tsjetsjenië. Critici beschuldigen Moskou ervan moeilijke onderlinge verhoudingen tussen volkeren en republieken in stand te willen houden om zo meer invloed in het gebied te kunnen uitoefenen.

Lees hier over andere onbereikte volken:

Maandelijks gebedspunten in je mailbox ontvangen? Meld je dan hier aan voor onze gebedsmail of voor onze nieuwsbrief.

Maak het mogelijk dat meer kerken meedoen met Omarm een Volk door te doneren. Meer kerken = meer gebed en we geloven daarmee meer volken die een kans krijgen om het Goede Nieuws van Jezus te horen.