De Gujur in India

Frontiers focust op zending onder onbereikte moslimvolken. Iedere maand stellen wij zo’n volk aan je voor, om jou een beeld te geven van hoe zo’n volk eruit ziet. Er zijn op dit moment nog 400 van zulke volken, met meer dan 100.000 mensen per volk, die nog nooit over Jezus hebben gehoord, omdat er niemand is om het hen te vertellen. Vandaag maak je kennis met de Gujur uit India. God werkt daar, roept daar en geeft vrede in harten. Doe jij mee, door meer over hen te lezen en voor hen te bidden?

India

Met bijna 1,3 miljard mensen heeft India na China het hoogste inwoneraantal ter wereld. India is de bakermat van verschillende religies, waaronder het hindoeïsme, boeddhisme en het sikhisme. Ook de islam heeft een belangrijke invloed op de Indiase geschiedenis. India hoort, samen met Indonesië en Pakistan, tot de top drie van landen met het grootste aantal moslims. India kent geen staatsgodsdienst en is officieel een seculier land. Er zijn grote verschillen tussen arm en rijk, tussen ouderwets en modern en tussen de stedelijke gebieden en het platteland.

De Gujur

In dit land leven de Gujur. Doordat in de elfde eeuw verschillende moslimgroepen India en Pakistan binnenvielen, bekeerden de Gujur-hindoes zich tot de islam. Toen dit gebeurde, begonnen hun hindoeburen de controle over het gebied te nemen. De Gujur werden gedwongen de regio te verlaten en nieuw leefgebied te zoeken. Door de verdeling van Pakistan en India migreerden massa’s moslims emigreerden naar Pakistan, terwijl de hindoes naar India verhuisden.

Herders en boeren

Sinds hun bekering tot de islam in de elfde eeuw zijn de Gujur gebonden geweest aan een leven van armoede, analfabetisme en sociale onderdrukking. Over het algemeen zijn het vrijgevige en gastvrije mensen. Tegenwoordig leven de meeste Indiase Gujur als gezagsgetrouwe herders en boeren.

Vervolging in India

Alle inwoners van India hebben te maken met de alomtegenwoordige corruptie. Radicale hindoeïstische groeperingen schrikken niet terug voor geweld om het land te ‘zuiveren’ van islam en christendom. Bekeerlingen met een hindoe-achtergrond dragen de zwaarste vervolging. Ze worden vaak fysiek aangevallen en soms ook vermoord. Steeds vaker grijpt de overheid niet in bij zulke misdaden. Hierdoor neemt het geweld tegen christenen verder toe. Christenen leven steeds vaker in angst.

Gebed

  • Bid dat God de vele armen in India helpt en ze bijstaat.
  • Bid dat de Gujur Hem leren kennen.
  • Bid dat de overheid sterker optreed tegen corruptie en tot inkeer komt

Nog geen kerk in Nederland heeft besloten dit volk te omarmen door een jaar lang voor hen te bidden. Wil jij met je kerk dit of een ander volk omarmen? Lees dan meer.

Maandelijks vergelijkbare verhalen in je mailbox ontvangen? Meld je hier aan!