Hoe onze shorttermer Joost de ramadan heeft ervaren

Joost is een van onze shorttermers. Terwijl veel christenen aan het bidden waren tijdens de ramadan aan de hand van de 30 dagen gebedsgids, was hij in Noord Afrika en maakte daar de ramadan in het echt mee. Lees hier wat hij schrijft.

Vermoeidheid en opluchting

Later in de ramandan-maand merk je hoe het dagelijks vasten de mensen beïnvloedt. Overdag is iedereen rustig en gebeurt er weinig op straat. Later op de dag merk je dat de mensen in het verkeer erg moe zijn en hun concentratie vrij laag is. Dit zorgt voor interessante situaties op de weg. Zodra het vasten dan wordt gebroken, merk je een soort opluchting door de stad gaan. Lekkernijen komen op tafel en iedereen geniet samen van het ontbijt.

Kans om over Jezus te vertellen

De maaltijden en het samenzijn zijn een ideale tijd om met mensen te delen over Jezus, omdat de moslims tijdens de ramadan meer dan normaal met hun geloof bezig zijn. Als je dan bij mensen thuis wordt uitgenodigd, is dat een goede gelegenheid om te praten over het geloof. Ook andersom werkt het zo. Niet zo lang geleden waren wij als team 40 dagen aan het vasten, we deden het als soort estafette zodat iedereen elkaar kon aflossen. Toen ik op mijn beurt aan het vasten was kwam ik op straat met mensen in gesprek. Ze boden aan koffie en eten te bestellen, en dit gaf een prachtige opening om uit te leggen waarom we vasten.

Soms zit het in de kleine dingen, maar als je je ogen open houdt zie je veel mooie mogelijkheden om over Jezus te vertellen!

Zelf ervaren?

Als jij zelf de ramadan wilt ervaren of iemand kent die hart voor moslims heeft raden wij je aan om na te denken over shortterm. Hier kun je meer informatie vinden over ons shortterm programma.

Maandelijks vergelijkbare verhalen in je mailbox ontvangen? Meld je hier aan!