Een radertje

Hava (en een andere shorttermer) ondersteunen voor een half jaar een team op het Arabisch Schiereiland. De komende maanden neemt Hava ons mee in de ups en downs van haar dagelijks leven. 

Lees hier deel 1 Back to the basics, deel 2 Cultuurschok, deel 3 Bijbelse taferelen in het Midden-Oosten

Onze tijd in dit mooie land is bijna ten einde. Nog twee weken en we zullen op het vliegtuig stappen om naar huis te gaan. Wat is dit half jaar snel gegaan.

Wat was ons doel van deze shorttermtrip?

We hebben veel geleerd; over de cultuur, de taal, de mensen en over onszelf. We vragen ons af of we ons ‘doel’ behaald hebben. Maar wat was eigenlijk ons doel?

We zouden meedraaien in de kinderclubs om kinderen Engelse bijles te geven, we hoopten iets bij te kunnen dragen in het team. Ja, dat is gelukt. Maar ons uiteindelijke doel is iets vertellen over wie God is, hebben we dat kunnen doen? 

Wanneer we er zo over nadenken komen we tot de conclusie dat we maar een radertje zijn in Gods grote werk. Wanneer mensen vragen: wat heb je bereikt kunnen we niet vertellen dat er door ons toedoen mensen christen zijn geworden. Maar het gaat toch juist niet om wat wij hebben bereikt.  

Meer en meer wordt ons duidelijk: het gaat niet om wat wij hebben bereikt, maar dat we leren en doen wat God van ons vraagt.

Hebben we ons doel bereikt?

Wat we hebben bereikt of liever gezegd, gedaan, is Gods wil. Hij heeft ervoor gezorgd dat we hier terecht kwamen, dat we een kleine bijdrage mochten leveren aan dit team. En hoe dit tot nut zal zijn weten we niet, maar wat we wel weten is dat Hij doorgaat met Zijn werk. 

We hebben misschien gezorgd voor kleine randvoorwaarden; passen op kinderen, zodat de longtermers Arabische les konden krijgen. Kinderen een fijne middag bezorgen waardoor de band met de club wordt verbeterd. 

Een radertje in Gods plan

Meer en meer wordt ons duidelijk: het gaat niet om wat wij hebben bereikt, dat wij naar huis gaan met een goed gevoel, maar dat we leren en doen wat God van ons vraagt. Om Hem te volgen, waar dit ook naar toe zal zijn. 

En dan zijn we misschien maar een heel klein radertje in Gods grote plan. God gaat door met Zijn plan, juist ook in deze Arabische wereld. Ook hier zal Hij Zijn kerk bouwen en zullen er mensen zijn die Jezus als Verlosser kennen. 

Shortterm vacatures

Wil jij voor een bepaalde periode kennismaken met het leven op het zendingsveld?

Bekijk hier onze vacatures.

Staat er voor jou geen optie tussen? Neem contact met ons op, dan gaan we samen op zoek wat bij jou past.

Maandelijks vergelijkbare verhalen in je mailbox ontvangen? Meld je hier aan!