Drie bekentenissen van werkers op het veld

Voorop staat dat we ervan houden om als werker in het buitenland te leven en daar Gods liefde zichtbaar te maken. Het is onze passie, maar het is niet eenvoudig! Het valt niet altijd mee om ons hart te luchten over de moeiten die we ervaren. Daarom hier een paar bekentenissen:

1. Thuiskomen is overweldigend

We kijken er altijd naar uit om terug te gaan naar ons thuisland en onze familie en vrienden te zien, maar vaak is het ook stressvol. Het tempo ligt veel hoger in westerse landen dan op de meeste plaatsen waar we werken. Rijden gaat sneller, communicatie gaat sneller, het leven in het algemeen is gewoon sneller.

Wat daar nog bijkomt is dat, hoewel we er hetzelfde uitzien, onze tijd in het buitenland ons heeft veranderd. We zijn anders. We zijn weggehaald uit de snelle cultuurveranderingen van het westen en het voelt vaak alsof we geen aansluiting vinden. We zijn verborgen immigranten in ons eigen land; we lijken er te horen, maar van binnen zijn we anders.

Het is fijn om onze familie en vrienden te zien. Jullie kunnen onze tijd thuis verrijken door geduldig te zijn en ons genoeg ruimte te geven om te uiten wat er van binnen speelt. Geef ons een luisterend oor. Stel vragen en probeer ons echt te begrijpen. Geef ons tijd. Het helpt ons echt om opgeladen weer terug te gaan naar het veld.

Je kunt ons helpen door in contact te blijven en door met compassie te luisteren.

2. We raken ontmoedigd

We willen net zo graag resultaten zien als jullie, maar veel plaatsen waar we werken hebben harde grond om te ploegen. Het kan jaren duren voordat we enige zichtbare beweging richting het Goede nieuws van Jezus zien. We weten dat God aan het werk is, maar we raken soms ontmoedigd. En deze ontmoediging vermelden we waarschijnlijk niet in een nieuwsbrief. We willen dat jullie enthousiast zijn over ons werk. Het is moeilijk voor ons om te vertellen hoe zwaar het is. 

Soms stellen we het uit om naar huis te schrijven en om nieuwsbrieven te schrijven, omdat we slechts kleine overwinningen te delen hebben. Voor ons zijn ze groot, maar we hebben het gevoel dat ze klein zijn voor de mensen die ons financieel steunen en voor ons bidden.

Je kunt ons helpen door in contact te blijven en door met compassie te luisteren. Vermijd vragen over resultaten. Als we die zien zullen we die absoluut delen, daar hoef je niet naar te vragen. Vraag in plaats daarvan hoe je voor ons persoonlijk kunt bidden. Probeer om tussen de regels door te lezen in onze nieuwsbrieven. Houd contact en moedig ons aan. Herinner ons eraan dat je bidt en in ons werk gelooft. We weten dat dit zo is, maar we hebben het nodig om het van jullie te horen.

“God voorziet altijd.” En dat doet Hij ook. Maar iets meer inkomsten zou wel wat druk weghalen.

3. We hebben er een hekel aan om om geld te vragen

We houden van ons werk, maar waar we niet van houden is de uitdaging om fondsen te werven voor het werk waar God ons voor heeft geroepen. Natuurlijk, zo`n 0,003 procent van alle werkers houdt ervan om fondsen te werven, maar de meeste van ons horen niet bij die groep. We hebben er een hekel aan en het voelt ongemakkelijk. Maar het is een noodzakelijk aspect van het werk waarvoor God ons heeft geroepen.

In het algemeen kun je ervan uit gaan dat we niet voldoende krijgen vanuit de giften, maar dat zullen we je niet vertellen. We zullen dingen zeggen als: “God voorziet altijd.” En dat doet Hij ook. Maar iets meer inkomsten zou wel wat druk weghalen.

Je kunt ons helpen door ons maandelijks te geven, ook al is het een klein bedrag. We overleven door kleine giften van trouwe sponsors. Dan doen we echt. Je gift maakt verschil en we weten dat een gift van €5,- net zo`n offer kan zijn als een gift van €500,- voor iemand anders. Wees niet bezorgd dat je gift te klein is. We waarderen het en voelen ons vereerd om jou als onderdeel van ons team te hebben.

Bedankt voor jouw steun!

Dus dit zijn onze bekentenissen. We houden van het werk waartoe God ons heeft geroepen en we bedanken je ervoor dat je ons ondersteunt om het Goede Nieuws van Jezus te brengen over de hele wereld!

Wil jij een werker bemoedigen?

Bekijk hier de tips van Jasmijn, werker op het Arabisch Schiereiland.

Maandelijks vergelijkbare verhalen in je mailbox ontvangen? Meld je hier aan!