Volk Banghi – India

Geweldig dat jij in actie bent gekomen en de Banghi omarmt in je gebed. De Banghi is een van de 400 moslimvolken – met meer dan 100.000 mensen – die wachten op het Goede Nieuws. God ziet hen, dat weten we zeker. Lees snel verder en leer het volk beter bekennen.

Graag introduceren we aan jou de Banghi

De meeste Bhangi in Zuid-Azië zijn Hindoe, maar een flink deel is moslim, wonend in Pakistan, India, Bangladesh, en Nepal.  De moslim Bhangi zijn één van de ruim 260 miljoen zogenaamde ‘onaanraakbaren’, of ‘Dalits’. 

Slechts enkelen van de Bhangi die in steden wonen hebben doorgeleerd. De meeste Bhangi zijn ongeletterd, zodat het het Goede Nieuws hen aangereikt moet worden in gesproken woord of visuele vorm. De belangrijkste taal van de moslim Bhangi is Urdu.

India, officieel de Republiek India, is een land in Zuid-Azië. Met bijna 1,3 miljard inwoners is het na China het grootste land ter wereld naar inwoneraantal. Wetenschappers verwachten dat India tussen 2020 en 2030 het land met het hoogste inwonertal ter wereld zal worden.

India is de bakermat van verschillende religies, waaronder het hindoeisme, boeddhisme en het sikhisme. Ook de islam heeft een belangrijke invloed op de Indiase geschiedenis. India hoort, samen met Indonesië en Pakistan, tot de top drie van landen met het grootste aantal moslims. India kent geen staatsgodsdienst en is officieel een seculier land. India is een van de grootste en dichtbevolkste landen ter wereld en heeft een zeer uiteenlopende samenleving vol tegenstellingen. Het Indische subcontinent strekt zich uit over verschillende klimaatzones, er zijn tal van culturen en bevolkingsgroepen. In India speelt het kastensysteem een grote rol.

Er zijn grote verschillen tussen arm en rijk, tussen ouderwets en modern en tussen de stedelijke gebieden en het platteland. Het kastensysteem is sinds de oprichting van India in 1949 verboden. Maar de 260 miljoen ‘onaanraakbaren’ of ‘Dalit’ waartoe de Bhangi behoren, zijn in de praktijk nog steeds de laagste kaste of zelfs zonder kaste.

Het Hindi is de belangrijkste autochtone taal, en wordt door de overheid gebruikt. Daarnaast zijn er nog 21 andere officiële talen, naast het Engels dat veel in de zakelijke en academische contacten gebruikt wordt. Tot slot zijn er nog zo’n 400 andere levende talen.

Lees hier over andere volken:

Maandelijks gebedspunten in je mailbox ontvangen? Meld je dan hier aan voor onze gebedsmail of voor onze nieuwsbrief.

Maak het mogelijk dat meer kerken meedoen met Omarm een Volk door te doneren. Meer kerken = meer gebed en we geloven daarmee meer volken die een kans krijgen om het Goede Nieuws van Jezus te horen.