Jezus alleen tijdens het bankdrukken

Vanaf het moment dat ik Majda ontmoette, was ik dol op haar. Ze was één van de eerste cliënten die zich inschreef voor privé trainingssessies nadat ik gecertificeerd was als personal trainer.

Een ‘Jezus alleen’ kerk

Op een dag vroeg ik haar tijdens een rustpauze tussen twee series bankdrukken, om me iets te vertellen over haar kindertijd of haar reizen.

Ze leefde helemaal op en begon me te vertellen over haar tijd in de VS met haar zus die een operatie kreeg in een van de meest moderne instituten. Ze verbleven daar enkele maanden zodat haar zus kon herstellen. Terwijl ze in de VS verbleven, ontmoetten ze een verpleegster die hen uitnodigde in de kerk. Majda vertelde dat ze was begonnen om met deze verpleegster naar de kerk te gaan en dat ze het heel fijn had gevonden. “Het was geen katholieke kerk,” zei Majda. “Het was een ‘Jezus alleen’ kerk.”

Terwijl Majda dit met mij deelde, sprong mijn hart op. We hadden hier een fantastisch gesprek terwijl Majda uitrustte tussen twee bankdruksessies. Op hetzelfde moment voelde ik alsof van buitenaf toekeek in een surrealistisch moment en het uitzong van vreugde over Gods werk in Majda’s leven. 

Terwijl ze weer verder ging met bankdrukken vertelde Majda me hoe deze vrijmoedige ‘Jezus alleen’ verpleegster het Goede Nieuws had gedeeld met haar en haar zus. Majda’s zus was niet geïnteresseerd om het Goede Nieuws te horen en begon de islam te verdedigen. 

Majda’s bekering

Maar de boodschap van Jezus was precies waar Majda al jaren naar op zoek was. Eerder in haar leven was ze gestopt om te geloven dat de islam het ware pad was. Ze probeerde nog steeds om heel religieus te zijn en om de goede dingen te doen. Maar ze voelde zich leeg en verloren. Majda zocht online naar geestelijke richting, maar niets sprak tot haar hart.

Toen Majda het Goede Nieuws hoorde van de verpleegster in het ziekenhuis, geloofde Majda, en ze  was er altijd in blijven geloven. 

Voordat Majda de VS verliet gaf de verpleegster haar een Bijbel in het Engels. “Ik heb er wat in gelezen,” zei Majda tegen mij. “Maar het is moeilijk om in het Engels te lezen en ik begrijp er niet zo veel van.”

Een Arabische Bijbel

“Ik ben een ‘Jezus alleen’ gelovige, net zoals de verpleegster,” zei ik. Ik vertelde Majda dat ik een Arabische Bijbel heb en dat ik die graag aan haar zou willen geven. Majda was verrukt. Ze kon niet geloven dat er een Bijbel in het Arabisch was en dat zij die mocht hebben. Toen zei Majda, “ik weet dat Jezus stierf voor mijn zonden en dat Hij de Zoon van God is.”

Dit is heel bijzonder om te horen van een vrouw die leeft in een plaats waar mensen weinig tot geen kans hebben om het Goede Nieuws te horen.

Prijs de Heer dat Hij het hart van Majda heeft geraakt toen ze zich zo leeg en verloren voelde en dat Hij haar tot geloof in Jezus bracht. Na jaren zonder christelijke gemeenschap in haar moslimland is Majda zo blij dat ze mij kent, een zuster in Christus.

Majda en ik lezen nu drie keer per week samen de Bijbel voordat ze begint met haar workout. Ik voel me zo vereerd en gezegend dat ik deel mag uitmaken van Gods werk in het leven van Majda.

Gebed

  • Prijs God dat Hij Majda naar de waarheid van het evangelie heeft getrokken en bid dat haar liefde voor Christus zich zal verdiepen wanneer ze het Woord bestudeert.
  • Bid dat meer moslimmannen en –vrouwen de kans krijgen om het Goede Nieuws te horen over het eeuwige leven en dat het hun harten zal raken.
  • Vraag God om Frontiers werkers te gebruiken als lichtbakens voor het Goede Nieuws in hun buurten, scholen en werkplekken.

Gebedsgidsen

Wil je graag meer bidden voor Gods werk onder onbereikte moslimvolken? Bestel dan een van onze gebedsgidsen, zoals de gebedsschild met concrete punten om te bidden voor werkers.

Maandelijks vergelijkbare verhalen in je mailbox ontvangen? Meld je hier aan!