Laat je financiële zekerheid los

Mijn ouders volgden God vijftig jaar lang van het ene geestelijke avontuur na het andere. Ze verhuisden naar de Filippijnen, naar Amerika, naar India en weer terug. 

Het grootste deel van hun leven hebben ze geleefd van de helft van het inkomen waar de meeste andere overzeese werkers van leven. Hun knieën kunnen roemen van geestelijk eelt van de vele keren dat ze God hebben gevraagd om hen het geloof en de financiën te geven om zich te wagen aan een avontuur waarvan anderen zeiden dat het gekkenwerk was.

Winnen door verliezen

Terwijl ik opgroeide had ons gezin geen moderne kleren en we gingen niet op hippe vakanties. Maar we hadden nooit honger en we hadden nooit schulden. In het paradoxale principe van winnen door te verliezen hebben alle drie de kinderen van ons gezin een internationale school voor expats bezocht en zijn we zonder schulden naar privé universiteiten gegaan. Voordat ik van de middelbare school was geslaagd had ik al alle vijftig staten van de VS en vijf landen bezocht.

Ik herinner me dat mijn moeder zich afvroeg, en op momenten bezorgd was, over hoe God zou voorzien in inkomsten wanneer zij en mijn vader oud zouden zijn. Ze konden niet vertrouwen op een pensioen en ze hadden geen bezittingen die ze konden verkopen. Maar hoe oud je ook bent, het is nooit te laat om God te vertrouwen voor jouw toekomst en jouw financiën om te ontdekken waar Hij je naartoe wil brengen. 

God voorziet door anderen

Vlak voordat mijn ouders vijfenzestig werden, stierf een rijke oom. Familieleden vonden een enorme hoeveelheid geld op zijn bankrekening en op een geheime bergplaats in zijn oude boerderij. Hij liet een testament na, die God misschien wel had voorgeschreven, waarin hij een aanzienlijk deel aan mijn ouders naliet.

‘Jullie volgden Mij,’ kon ik Jezus zachtaardig tegen mijn ouders horen zeggen. ‘Jullie lieten jullie visnetten achter en jullie verlieten jullie vader en moeder. Jullie volgden Mij zonder te weten waar Ik jullie naar toe zou leiden en hoe Ik voor jullie levensonderhoud zou zorgen. Hier is jullie loonstrook. Geen miljoenen, maar genoeg voor jullie toekomst hier op aarde.’

Houd niet vast aan wereldse zekerheid

Wanneer je het gevoel hebt dat God tot je hart spreekt over het maken van discipelen in andere culturen, zorg dan dat je je kans niet mist doordat je te strak vasthoudt aan het wereldse idee van financiële zekerheid.

Ik heb nooit een lange termijn werker horen zeggen, ‘ik wilde dat ik met mijn carrière was doorgegaan en zestig uur per week zou hebben gewerkt voor een werkgever die moeren en bouten verkoopt in plaats van dit.’ Nooit. Ik heb ook nooit een werker horen zeggen dat ze het niet nog een keer zouden doen, ondanks de moeilijkheden waarmee ze te maken hebben gekregen of het lijden dat ze moesten ondergaan of het gebrek aan aardse bezittingen.

Daarentegen heb ik wel veel oudere mensen en echtparen met een modaal inkomen met een koophuis en 2.5 kinderen horen zeggen, ‘was ik maar gegaan toen ik jonger was. Waarom ben ik niet gegaan? Ik had moeten gaan. Nu is het te laat.’

Wacht niet! Het maakt niet uit hoe oud of jong je bent, het is nooit te laat om op God te vertrouwen voor onze toekomst en onze financiën en te ontdekken wat Hij ons kan vragen om hierna te doen.

Ondersteun Frontiers

Misschien kan of wil je niet gaan, maar voel je je wel betrokken bij de missie om onbereikte moslims te bereiken met het Goede Nieuws. Net als de oom die door God gebruikt werd om te voorzien in de behoeften van het gepensioneerde zendingsechtpaar, kan je overwegen om het werk van Frontiers te ondersteunen met een financiële bijdrage. 

Maandelijks vergelijkbare verhalen in je mailbox ontvangen? Meld je hier aan!