Volk Dhund – Pakistan

Geweldig dat jij in actie bent gekomen en de Dhund omarmt in je gebed. De Dhund is een van de 400 moslimvolken – met meer dan 100.000 mensen – die wachten op het goede nieuws. God ziet hen, dat weten we zeker. Lees snel verder en leer het volk beter bekennen.

Graag introduceren we aan jou de Dhund

Vermoedelijk kwam het Dhund Abbassi volk rond 850 na Christus naar Pakistan. Ze waren handelaren en handelden voornamelijk in grondstoffen. Ze stammen af van de Abbasiden-dynastie. Deze dynastie heeft zo’n 500 jaar geregeerd vanuit Bagdad, Irak. Mensen van deze bevolkingsgroep leven nu verspreid over een groot gebied. Ze vertrokken namelijk als handelaars richting het oosten, trokken over heel Afghanistan en kwamen aan in Pakistan. Ze zijn voornamelijk te vinden in het oosten van Pakistan. Er zijn beweringen dat de Dhund Abbassi afstammen van een oom van de profeet Mohammed. De religie is belangrijk voor het volk.

Pakistan, officieel de Islamitische Republiek Pakistan, is een land in Zuid-Azië. Pakistan grenst aan India, Afghanistan, Iran, China en aan de Arabische Zee. De hoofdstad is Islamabad. Met een inwoneraantal van 204.924.861 (2017) staat Pakistan op de zesde plaats in de lijst met landen met de meeste inwoners.

In het noorden en westen heeft het dorre bergen, in het oosten en zuidoosten zijn woestijnen. De vallei bij de rivier de Indus is vruchtbaar en goed geïrrigeerd.

Pakistan kent 77 verschillende talen. Engels is de officiële taal van de regering en Urdu is de nationale taal die door de meeste Pakistani wordt begrepen.

De naam Pakistan betekent ‘Land der reinen’, waarbij met reinen moslims worden bedoeld. Het groene vlak in de vlag staat symbool voor de moslims. Een kleinere witte baan aan de zijkant staat voor de religieuze minderheden. De halve maan staat voor vooruitgang en de ster voor licht en kennis.

Lees hier over andere onbereikte volken:

Maandelijks gebedspunten in je mailbox ontvangen? Meld je dan hier aan voor onze gebedsmail of voor onze nieuwsbrief.

Maak het mogelijk dat meer kerken meedoen met Omarm een Volk door te doneren. Meer kerken = meer gebed en we geloven daarmee meer volken die een kans krijgen om het Goede Nieuws van Jezus te horen.