Volk Pashai, Afghanistan

Graag introduceren we aan jou de Pashai uit Afghanistan

De Pashai woonden oorspronkelijk waarschijnlijk op de noordoostelijke hoogvlakten van Afghanistan. Ze leven in stammen. Aan het hoofd staat vaak een dorpsraad, die beslist over zaken die het hele dorp aangaan. Persoonlijke conflicten worden overgelaten aan het slachtoffer, wat vaak leidt tot vetes en bloedwraak.

De Pashai hebben mannelijkheid zeer hoog in het vaandel staan. Hoewel hun fysieke problemen enorm zijn, verbleken ze in vergelijking met hun geestelijke nood. Er zijn geen christenen bekend onder de Pashai, en evangelisatie is niet toegestaan in Afghanistan.

Vraag de Heer om sleutelfiguren onder de Pashai te redden, die het het Bevrijdende Nieuws van Jezus krachtig binnen hun volk kunnen verspreiden.

Bestel en download de gebedsgids

Dit volk is nog onbereikt met het Goede Nieuws. Daarom is jouw gebed nodig voor dit volk. Bid jij voor de Pashai uit Afghanistan? Je kan dit volk omarmen met jouw kerk, Bijbelstudie-, gebedsgroep of andere groep die wil bidden voor dit volk. Heb je geen groep, dan kan individueel bidden natuurlijk ook.

In deze gebedsgids (PDF) lees je meer informatie over dit volk. Je krijgt Bijbelgedeelten en gebedspunten aangereikt om 30 dagen voor dit volk de kunnen bidden.

Lees hier meer en bestel