Volk Afshari – Iran

Geweldig dat jij in actie bent gekomen en de Afshari uit Iran omarmt in je gebed. De Afshari is een van de 400 moslimvolken – met meer dan 100.000 mensen – die wachten op het goede nieuws. God ziet hen, dat weten we zeker. Lees snel verder en leer het volk beter bekennen.

Graag introduceren we aan jou de Afshari

De Afshari zijn afstammelingen van het grotere cluster van Azerbeidzjaanse mensen dat een groot gebied beslaat van de Kaukasus tot het Iraanse plateau. De Afshars (soms gespeld als Avshar) zijn een nomadische Turkse stam. Zij kennen hun oorsprong in Centraal-Azië. In deze tijd worden ze vooral gevonden in delen van Iran, Syrië en Turkije. Er wonen veel Afshari in de omgeving van de Iraanse stad Kemerman. 

Iran was vroeger in het westen bekend als Perzië, totdat Sjah Reza Pahlavi op 21 maart 1935 officieel aan de internationale gemeenschap vroeg om het land bij de naam Iran te noemen. De naam Perzië komt van de Oud-Griekse naam Persis, wat een Griekse naam is voor wat de Perzen over de hele wereld Pars noemden, een streek in het zuiden van Iran. Latere Europese beschavingen namen de naam Perzië over. Iran betekent “Land van de Ariërs”.

Lees hier over andere onbereikte volken:

Maandelijks gebedspunten in je mailbox ontvangen? Meld je dan hier aan voor onze gebedsmail of voor onze nieuwsbrief.

Maak het mogelijk dat meer kerken meedoen met Omarm een Volk door te doneren. Meer kerken = meer gebed en we geloven daarmee meer volken die een kans krijgen om het Goede Nieuws van Jezus te horen.