Volk Bilala – Tsjaad

Geweldig dat jij in actie bent gekomen en de Bilala omarmt in je gebed. De Bilala is een van de 400 moslimvolken – met meer dan 100.000 mensen – die wachten op het goede nieuws. God ziet hen, dat weten we zeker. Lees snel verder en leer het volk beter bekennen.

Graag introduceren we aan jou de Bilala

De Bilala is onderdeel van Lisi. ‘Lisi’ is een verzamelnaam voor drie etnische groepen die in dezelfde regio in Tsjaad wonen: de Kuka, de Medogo en dus ook de Bilala. Deze groepen spreken soortgelijke talen, ze trouwen onderling, delen dezelfde religie en hebben vergelijkbare tradities.

Het noorden van Tsjaad is onderdeel van de Saharawoestijn. Het centrum van het land wordt gevormd door droge graslanden die de overgangszone vormen. In het zuiden van Tsjaad liggen de Tropische laaglanden waar rivieren lopen die het Tsjaadmeer voeden dat langs de grens met Nigeria en Kameroen ligt.

Tsjaad heeft meer dan 200 etnische groepen. Het ligt op de grens van twee werelden, de door Arabieren gedomineerde gebieden in Afrika en de gebieden die worden bewoond door zwarte Afrikanen. De bevolking in de oostelijke en centrale regio’s is door haar lange contacten met Egypte en Soedan min of meer gearabiseerd. Meer dan twee derde van de bevolking van het land leeft op het platteland.

Op dit moment is Tsjaad het op vier na armste land ter wereld. De gemiddelde leeftijdsverwachting is 46 jaar.

Lees hier over andere onbereikte volken:

Maandelijks gebedspunten in je mailbox ontvangen? Meld je dan hier aan voor onze gebedsmail of voor onze nieuwsbrief.

Maak het mogelijk dat meer kerken meedoen met Omarm een Volk door te doneren. Meer kerken = meer gebed en we geloven daarmee meer volken die een kans krijgen om het Goede Nieuws van Jezus te horen.