Volk Kangean – Indonesië

Geweldig dat jij in actie bent gekomen en de Kangean omarmt in je gebed. De Kangean is een van de 400 moslimvolken – met meer dan 100.000 mensen – die wachten op het goede nieuws. God ziet hen, dat weten we zeker. Lees snel verder en leer het volk beter bekennen.

Graag introduceren we aan jou de Kangean

De Kangean-bevolking woont op de Kangean eilanden. Deze bestaat uit ongeveer 60 eilanden die 487 vierkante kilometer beslaan. De grootste eilanden, Pilat en Sapanjang, hebben een oppervlakte van 188 vierkante kilometer. De Kangean-eilanden liggen ongeveer 120 kilometer ten oosten van het eiland Madura en 115 kilometer ten noorden van Bali. Ze gebruiken de Kangean-taal, die dicht bij de Madura-taal ligt.

Indonesië, officieel de Republiek Indonesië, is een land gelegen in Zuidoost-Azië en Oceanië. Het land bestaat uit een archipel van 14.572 eilanden en is daarmee ‘s werelds grootste eilandstaat. Het land grenst direct aan Papoea-Nieuw-Guinea, Oost-Timor en Maleisië. Zo’n 6000 eilanden van de republiek Indonesië zijn bewoond, en strekken zich uit over 9,5 miljoen km oceaan. Indonesië heeft 33 provincies, waarvan 5 een speciale status hebben. Indonesië heeft het op één na grootste regenwoud, en enorme koraalriffen.

Een geestelijk conflict raast over Indonesië. Oude en sterke occulte krachten proberen de invloed van het evangelie tegen te gaan. Nieuwe moslim invloeden willen het christendom vernietigen.

Er zijn nog 173 ethnische groepen in Indonesië die minder dan 2% Christenen hebben.

Sumatra is het grootste niet-geëvangeliseerde eiland ter wereld. Sulawesi en Java hebben ook grote groepen onbereikte volken. Sulawesi heeft het grootste aantal onbereikte, ongeziene volken, dus volken waar niemand het evangelie brengt.

Lees hier over andere onbereikte volken:

Maandelijks gebedspunten in je mailbox ontvangen? Meld je dan hier aan voor onze gebedsmail of voor onze nieuwsbrief.

Maak het mogelijk dat meer kerken meedoen met Omarm een Volk door te doneren. Meer kerken = meer gebed en we geloven daarmee meer volken die een kans krijgen om het Goede Nieuws van Jezus te horen.