Volk Gawamaa, Soedan

Graag introduceren we aan jou de Gawamaa uit Soedan

De Gawamaa in Soedan zijn een onderdeel van het grote Baggara volk. Er zijn meer dan een miljoen Baggara, en ze zijn het op één na grootste volk in West-Soedan. Ze stammen af van de Guhayna, een Arabisch Bedoeïenenvolk dat vanuit Saoudi Arabië via de Sinaï uiteindelijk in Soedan nestelde.

De Gawamaa waren en zijn onder de zuidelijke stammen van Soedan bekend als ‘veroveraars’. Ze zijn actief betrokken bij het conflict tussen het noorden en het zuiden van Soedan. Vrouwen en kinderen werden behandeld als slaven, vee werd meegevoerd als ‘oorlogsbuit’. Dit heeft grote wonden geslagen in de verhoudingen.

De Gawamaa zijn politiek actief maar nemen doorgaans geen officiële posities in vanwege hun nomadenbestaan. Alle Gawamaa zijn moslim.  Er is een grote behoefte aan humanitaire hulp in het Darfoer gebied.

Bid dat God een oplossing geeft voor de genocide in Darfoer. Bid dat God veel voorbidders aanstelt over dit gebied, omdat Zijn belofte is dat mensen van ieder volk Hem zullen aanbidden. Bid ook dat God werkers zendt onder de Gawamaa.

Omarm jij dit volk?

Wil jij een jaar lang bidden voor dit volk met je kerk, gebedsgroep of persoonlijk?

Kijk hier voor meer informatie en neem contact met ons op! In 4 stappen kunnen wij jou helpen dit volk te omarmen.