Nog onbereikt: Dhund Abbassi in Pakistan

Deze maand stellen wij graag de Dhund Abbassi aan je voor, een onbereikt volk in Pakistan. Ook wij weten weinig over hen, maar des te meer reden om hun naam te noemen en voor hen te bidden.

Dhund Abbassi

Vermoedelijk kwam het Dhund Abbassi-volk rond 850 na Christus naar Pakistan. Ze waren handelaren en handelden voornamelijk in grondstoffen. Ze stammen af van de Abbasiden-dynastie. Deze dynastie heeft zo’n 500 jaar geregeerd vanuit Bagdad, Irak. Mensen van deze bevolkingsgroep leven nu verspreid over een groot gebied. Ze vertrokken namelijk als handelaars richting het oosten, trokken over heel Afghanistan en kwamen aan in Pakistan. Ze zijn voornamelijk te vinden in het oosten van Pakistan. Er zijn beweringen dat de Dhund Abbassi afstammen van een oom van de profeet Mohammed. Religie is belangrijk voor het volk.

Pakistan

Pakistan, officieel de Islamitische Republiek Pakistan, is een land in Zuid-Azië. Pakistan grenst aan India, Afghanistan, Iran, China en aan de Arabische Zee. De hoofdstad is Islamabad. Met een inwoneraantal van 204.924.861 (2017) staat Pakistan op de zesde plaats in de lijst met landen met de meeste inwoners. Pakistan maakte samen met India en Bangladesh deel uit van Brits-Indië.

Religie

Van de bevolking is ruim 90% moslim, maar ook hindoeisme, christendom, sikhisme en boeddhisme komen voor. De islam is de staatsgodsdienst, vastgelegd in de grondwet. De meeste Pakistaanse moslims zijn soennitisch in een vaak behoudende en traditionele vorm. Vijf tot zeven procent is sjiiet. Lokale imams hebben grote invloed op het gedrag van mensen.

Christenvervolging

In Pakistan leven radicale islamitische groeperingen, onder andere IS en Taliban. De cultuur islamiseert sterk door het radicale en strijdende gedrag tussen deze groepen. Christenen en andere minderheidsgroeperingen moeten vrezen voor aanslagen. Politici en leiders die het voor hen opnemen, worden bedreigd en soms zelfs vermoord.

Bid mee

Een onbekend volk in Pakistan, een vaak vergeten volk. Een kerk in Nederland is op de bres gaan staan voor dit volk en omarmt haar in hun gebeden. Dit doen zij een jaar lang, jong en oud. Ook een volk omarmen met jouw kerk? Lees dan meer over Omarm een Volk. Als je zelf graag in contact wilt komen met moslims in jouw buurt, dan kunnen deze tips misschien helpen.

Maandelijks vergelijkbare verhalen in je mailbox ontvangen? Meld je hier aan!