Zes stappen om  te bidden voor de moslimwereld

Grote vooruitgangen in het evangelie worden vaak voorafgegaan door grote bewegingen van gebed. Doe met ons mee door deze zes stappen te bidden – en help nieuwe geloofsbewegingen in de moslimwereld te zien ontstaan.

 

 1. Prijs God voor Zijn genade en trouw. Vraag Hem om je te vullen met liefde en mededogen voor moslims.

 

 1. Dank de Heer dat Hij moslimmannen en -vrouwen tot zich brengt om te staan voor de troon van Jezus Christus. (Openbaring 7:9) Dank Hem voor de geloofsbewegingen die ooit zullen plaatsvinden op plaatsen die nog niet door het evangelie zijn bereikt.

 

 1. Bid vanuit het Woord van God voor de moslims. Kies een Psalm, een belofte van het Woord of één van de volgende passages: Ezechiël 11:19-21, Mattheüs 11:28-30, Johannes 14:6, 2 Korinthiërs 3:12-17.

 

 1. Doe voorbede voor de moslimwereld. Bid:
 • Voor meer arbeiders voor de oogst. Dat zij moslimgroeperingen mogen bereiken die geen toegang hebben tot het evangelie. (Lukas 10:2)
 • Dat geloofsbewegingen in Christus groeien en vermenigvuldigen.
 • Dat moslims de Vader ontdekken die zonde vergeeft en ons in staat stelt om anderen te vergeven. (Mattheüs 6:14)
 • Voor het verwijderen van de sluier die de harten bedekt (2 Korinthiërs 3:15-16), zodat moslims hun behoefte aan Jezus kunnen zien.
 • Dat moslims de volmaakte liefde van Christus, die elke angst wegdrijft, ontdekken en omarmen. (1 Johannes 4:18)
 1. Luister naar de Heer. Hoor al het andere waarvoor Hij je leidt om te bidden.
 2. Dank God voor het horen en reageren en wees bemoedigd dat jouw gebed “grote kracht en uitwerking heeft”. (Jakobus 5:16b)

Wil je meer doen met gebed voor de moslimwereld? Wij hebben het project Omarm een Volk daarvoor opgezet! Lees hier meer over Omarm een Volk.

Maandelijks vergelijkbare verhalen in je mailbox ontvangen? Meld je hier aan!