Het verhaal van John en Rachel – deel 2

John en Rachel waren enthousiast teruggekomen van hun reis naar Zuid-Azië. Ze spoorden hun kerk aan om meer te bidden om werkers die naar Zuid-Azië gaan. Hun eigen leven verviel al snel weer in de alledaagse routine. Maar God had andere plannen…

Hou je meer van mij?

Vijf maanden later, tijdens een typische winterse middag, sprak God tot John. John was zich aan het klaar maken voor de nachtdienst toen hij voelde dat God hem vroeg,” Hou je meer van Mij dan van al je materiële zaken?”

“Ja,” antwoordde John,”dat zijn maar dingen. Natuurlijk hou ik van U!”

“Hou je meer van Mij dan van je veiligheid?” vroeg de Heer hem.

“Ja, natuurlijk doe ik dat,” antwoordde John terwijl hij iets in zijn hart voelde opborrelen. Waar wil God heen, vroeg hij zich af. 

Toen voelde John dat God zei,” Ik wil dat jij en Rachel overzee gaan.”

Hij en Rachel hadden het nooit gehad over long-term zendeling te worden. Maar op dat moment, met de woorden brandend in zijn hart, had John geen twijfels. Hij voelde vrede en dat kon alleen van de Heer komen.

Voordat John naar zijn werk ging texte hij Rachel:” Er is iets waar ik het met je over moet hebben. Het is nogal belangrijk. Levensveranderend zeg maar.”

Terwijl Rachel probeerde te begrijpen wat haar man met deze cryptische boodschap bedoelde, gingen er tientallen gedachten door haar hoofd. Wat zou zo belangrijk en zo levensveranderend zijn?

“En toen wist ik het ineens,” vertelt Rachel.” Op dat heldere moment gaf God me vrede en ik wist waar John het over wilde hebben. Het was precies het goede- punt uit.”

Ze texte haar man terug,” En wanneer gaan we?”

“Waar naar toe?” antwoordde John

“Naar het zendingsveld!” antwoordde ze.

Het was iets dat zowel Johan als Rachel niet hadden zien aankomen. Met onmiskenbare helderheid herkenden ze beiden dat God hen leidde om het Goede Nieuws naar de moslims te brengen. Zelfs al hadden ze het er nooit samen over gehad. En met de roeping kwam er een zeker weten van de Heer als bevestiging.

De voorbereiding

Toen ze begonnen met hun voorbereidende training bij Frontiers was Rachel ervan overtuigd dat ze binnen een aantal maanden in Zuid Azië zouden zijn.” Vanaf het begin was ik zo gejaagd,” herinnert ze zich.” Ik wilde daar zijn, met hart en ziel!”

Ze wisten niet dat deze periode vier jaar zou duren. Gedurende die tijd leerden John en Rachel over het maken van discipelen en het opzetten van gemeenten onder moslims. Coaches van Frontiers hielpen hen ook om te groeien in de liefde voor Christus zodat ze beter bestand zouden zijn tegen de uitdagingen op het veld.

In tussentijd raakte het stel bevriend met moslims in hun eigen stad en begonnen ze de principes en lessen van hun training in praktijk te brengen. Gedurende dit proces ontdekten John en Rachel dat God hun levensverhalen en ervaringen kon gebruiken om moslims op de verlossing te wijzen.

“Het was pas later dat ik dit proces kon waarderen,” zegt Rachel.” Het nam meer tijd in beslag dan ik verwacht had, maar het versterkte onze roeping en bereidde ons voor om betere werkers op het veld te zijn.”

Op het veld

John en Rachel zijn nu ongeveer een jaar overzee. Rachel vertelt dat het een behoorlijk avontuur is om de taal te leren, vrienden over Christus te vertellen en uitgenodigd te worden bij moslims thuis.

“Het is zo mooi hier- en de mensen zijn zo prachtig. Maar het is ook moeilijk,” zegt ze.” We hadden dit ingecalculeerd. Maar God komt ons tegemoet in de moeilijke dingen. We weten dat Hij ons hier heeft geroepen om de moslimgemeenschap het Goede Nieuws te brengen. Dit houdt ons op de been. Hoe moeilijk het soms ook zal zijn- dit vergeten we niet.”

Gaan

Voel jij je ook geroepen om te gaan? Bekijk dan eens deze pagina voor meer info over ons voorbereidingstraject of bezoek een event zoals een vraag en antwoordsessie met werkers van Frontiers.

Maandelijks vergelijkbare verhalen in je mailbox ontvangen? Meld je hier aan!