Het verhaal van John en Rachel – deel 1

John en Rachel waren nooit zo geïnteresseerd in zending. Ze hadden het ook niet op hun hart om moslims te bereiken. Simpel gezegd, ze waren niet bepaald het stel dat de meeste kerken zouden voorsorteren als kandidaat zendelingen voor een overzeese missie. En toch heeft God ze geroepen. Hoe dat is gegaan? Lees het in deel 1 over het verhaal van John en Rachel.

Van liefde voor dingen naar liefde voor God

Zowel Rachel als John waren zonder de kerk opgegroeid.Geloof in God was niets iets wat ze van huis uit hadden meegekregen. Ze waren op de middelbare school verliefd op elkaar geworden en samen hadden ze een fijn leven opgebouwd. John en Rachel hadden alles waarvan ze dachten dat ze het nodig hadden: een goed betaalde baan, een leuk huis en een aantal auto’s. Toch waren John en Rachel niet gelukkig.

Vanuit Zijn liefde had God betere plannen voor John en Rachel. Op het moment dat het met hun huwelijk minder ging, leerden ze Jezus kennen. Ze gingen naar een kerk en ze begonnen te ontdekken dat Gods visie voor hun levens groter was dan die van henzelf. “Hij liet ons zien dat we in een vicieuze cirkel zaten,” zegt John. ”De materiële wereld waarvan we dachten dat het ons plezier gaf, hield ons eigenlijk gevangen.”

Beetje bij beetje veranderde God de liefde voor dingen naar het verlangen om Hem te eren. John en Rachel begonnen regelmatig te bidden met andere families uit de gemeente. Vaak waren hun gebeden gericht op de spirituele noden in de moslimgemeenschap.

Een levensveranderende reis

Toen vrienden uit de kerk uitgezonden werden met Frontiers om moslims in Zuid-Azië te bereiken, wilden John en Rachel hen zeker ondersteunen. Maar op het veld dienen was niet iets dat ze voor zichzelf overwogen. Ze waren nog maar net gelovig en voelden zich spiritueel nog als baby’s. “We waren wel de laatste uit onze kerk van wie je zou verwachten dat we worden geroepen om de wereld in te gaan,” zegt Rachel. ”We waren het minst toegerust en hadden de minste kennis over de Bijbel. We zagen onszelf niet als het type mens dat God zou kunnen gebruiken.”

Toen de mogelijkheid kwam om hun vrienden op het veld te bezoeken waren John en Rachel meteen enthousiast. ”We wilden alleen gaan om het team te bemoedigen – dat was alles wat we in gedachten hadden,” herinnert Rachel zich. Maar ze hadden geen idee hoe God deze reis zou gebruiken om hun toekomst een totaal andere wending te geven.

Hun korte reis naar Zuid-Azië was alles wat hen verteld was. Het was leuk en vol avontuur, maar ook lastig, heet en het stonk. “We konden zelfs geen water uit de kraan drinken.” zegt Rachel. Maar gedurende hun bezoek op het veld leerden John en Rachel op God te vertrouwen en zagen dat Hij met kracht bezig was. Ze zagen hoe de medewerkers van Frontiers dagelijks met de lokale bevolking omging en het Goede Nieuws op een natuurlijke manier deelden. Ze ontmoetten een aantal gelovigen met een moslimachtergrond die door hun vrienden werden getraind om bewegingen van geloof in Jezus Christus te starten.

De terugkeer

John en Rachell kwamen vol enthousiasme terug uit Zuid-Azië. Ze vertelden hun gemeente hoe God door hun vrienden heen aan het werk was om discipelen te maken en kerken te stichten onder moslims. En toch zijn er nog miljoenen moslims in die regio die nog geen mogelijkheid hebben om het Goede Nieuws te horen. Als kerkgemeenschap besloten ze God te bidden om meer werkers naar Zuid-Azië te zenden.

Het was niet lang na de reis dat het gewone leven weer verder ging. John en Rachel vervielen weer snel in het gewone leven. De alledaagse routines overschaduwden de opgewondenheid van hun internationale avontuur. Totdat God hen vijf maanden later wakker schudde. Ben je benieuwd hoe? Lees dan  deel 2 van het verhaal van John en Rachel.

Gaan

Zie jij, net als John en Rachel, jezelf nog niet helemaal naar het veld gaan? Maar ben je er tegelijkertijd toch wel door aangetrokken?

Bezoek dan eens een event, zoals een vraag- en antwoordsessie met werkers van Frontiers.

Maandelijks vergelijkbare verhalen in je mailbox ontvangen? Meld je hier aan!