In het licht van de eeuwigheid

Het is vaak een uitdaging om op te groeien als kind van zendelingen (Third Culture Kids, afgekort TCK) in Zuidoost-Azië. Vooral als het gaat om het leren van de lokale taal. Het was een strijd voor mij en soms vocht ik tegen het proces. Toen ontmoette ik onze taalcoach Kru Siriwan. Hoe gefrustreerd ik ook raakte, ze leerde me geduldig het lokale dialect en nodigde me uit in haar huis en haar leven.

De laatste keer

Meer dan een jaar geleden begon Kru Siriwan’s gezondheid achteruit te gaan totdat ze een rolstoel moest gebruiken en zelden haar huis verliet. Mijn familie en ik zagen haar niet vaak, dus we waren opgetogen toen ze ons vroeg om mee te gaan naar een islamitisch festival. Als oudste jongen mocht ik haar rolstoel van kraampje naar kraampje duwen en de hele tijd met haar praten.

“Ik heb al zo lang niet meer zo gelachen of geglimlacht,” vertelde Kru Siriwan ons. “Ik ben zo blij dat je met me mee bent gegaan.”

Ik wist niet dat dat de laatste keer zou zijn dat ik Kru Siriwan zag.

“Onze levens zijn zo kort vergeleken met de eeuwigheid en ik wil geen enkele kans missen.”

Een paar dagen na het festival stuurde Kru Siriwan mijn moeder een sms. Ze was ziek geworden, gevallen en opgenomen in het ziekenhuis. Een paar dagen later belde Kru Siriwan’s zus mijn moeder om te vertellen dat ze was overleden.

Ik was er kapot van. Ik wist niet hoe ik moest reageren op dit vreselijke nieuws. Ik huilde niet, maar zodra ik over haar dood hoorde, voelde ik dat er iets ontbrak.

Geen weerzien in de hemel

Het ergste is dat ik Kru Siriwan niet in de hemel zal zien. We konden wel wat van ons getuigenis delen met de eenvoudige woorden die we hadden, maar we hebben nooit de kans gehad om haar uit te nodigen om Jezus te volgen. De pijn van dat besef kwam hard aan.

Waarom meer werkers nodig zijn

Ondanks dit verlies is mijn geloof gesterkt. Ik weet dat de dood niet het einde is en door deze ervaring liet God me zien waarom we op het veld moeten zijn om Zijn woord te delen. Alleen God kan mensen redden, maar wij moeten hier zijn om het Goede Nieuws met hen te delen.

Als ik vooruit kijk, heb ik zoveel mogelijkheden om met nieuwe mensen die ik ontmoet over Jezus te praten. Onze levens zijn zo kort vergeleken met de eeuwigheid en ik wil geen enkele kans missen.

Raakt dit verhaal jou?

Er gaan nog zoveel mensen verloren, omdat ze niet over Jezus als de Weg, de Waarheid en het Leven hebben gehoord. Wil jij een stap zetten om hier verandering in te brengen? Lees hier meer over wat jij kan doen.

Gebedspunten

  • Vraag God om gezinnen op het veld te troosten in tijden van verlies.
  • Bid dat TCK’s (Third Culture Kids) een levenslange passie zullen hebben om de verlorenen te bereiken.
  • Vraag of de Heer meer werkers wil sturen naar plaatsen waar velen sterven zonder de kans te krijgen om de waarheid over Jezus te horen.

Maandelijks vergelijkbare verhalen in je mailbox ontvangen? Meld je hier aan!