Volk Gujar – India

Profielschets van een onbereikt en ongezien volk

Je hebt het vast al eens langs zien komen: er zijn nog meer dan 400 moslimvolken – met meer dan dan 100.000 mensen – die nog wachten op het evangelie. We hebben het niet over landen, maar over volken. Een land, zoals India, kent vaak meerdere bevolkingsgroepen. Om je een indruk te geven van hoe een onbereikt en ongezien volk er uit kan zien, geven we je graag een profielschets van een oud volk dat in India leeft. Ken jij dit volk al?

Wij geloven dat God hen ziet. Nu mag jij hen ook een stukje zien.

Graag introduceren we aan jou de Gujar

De bevolkingsgroep Gujar bestaat ​​uit drie zeer nauw verwante groepen die gezamenlijk bekend staan ​​als de “Gujar Rajasthani.” Deze moslims wonen in Afghanistan, Pakistan en verschillende staten in het noordoosten van India (Himachal, Madhya Pradesh, Uttar Pradesh, Jammu, Kasjmir en Rajasthan). Daarnaast is het Gujarat-district van West-India vernoemd naar de historische Gujar-volkeren.

Doordat in de elfde eeuw verschillende moslimgroepen India en Pakistan binnenvielen, bekeerden de Gujar-hindoes zich tot de islam. Toen dit gebeurde, begonnen hun haatdragende hindoeburen de controle over het gebied te nemen. De Gujar werden gedwongen de regio te verlaten en nieuw leefgebied te zoeken. Hun omzwervingen brachten hen naar Pakistan en Afghanistan, waar tot op de dag van vandaag duizenden zijn achtergebleven.

De verdeling van Pakistan en India in 1947 veroorzaakte veel stammenmigraties. Massa’s moslims emigreerden naar Pakistan, terwijl de hindoes naar India verhuisden.

India, officieel de Republiek India, is een land in Zuid-Azië. Met 1.281.935.911 (2017) inwoners is het na China het grootste land ter wereld naar inwonertal. Wetenschappers verwachten dat India tussen 2020 en 2030 het land met het hoogste inwonertal ter wereld zal worden.

India is de bakermat van verschillende religies, waaronder het hindoeïsme, boeddhisme en het sikhisme. Ook de islam heeft een belangrijke invloed op de Indiase geschiedenis. India hoort, samen met Indonesië en Pakistan. tot de top drie van landen met het grootste aantal moslims. India kent geen staatsgodsdienst en is officieel een seculier land.

India is een van de grootste en meestbevolkte landen ter wereld en heeft een zeer uiteenlopende samenleving vol tegenstellingen. Het Indische subcontinent strekt zich uit over verschillende klimaatzones, er zijn tal van culturen en bevolkingsgroepen. In India speelt het kastensysteem een grote rol. Er zijn grote verschillen tussen arm en rijk, tussen ouderwets en modern en tussen de stedelijke gebieden en het platteland.

Wil je je ervaringen met ons delen?

We horen we graag jouw ervaringen met het bidden voor een onbereikt en ongezien volk.

Contact

Frontiers
Postbus 350
3840 AJ Harderwijk

035 692 25 58
info@frontiers.nl

IBAN: NL 06 INGB 0007 2305 83

© 2018 · FRONTIERS