Volk Gujar – India

Geweldig dat jij in actie bent gekomen en de Gujar omarmt in je gebed. De Gujar is een van de 400 moslimvolken – met meer dan 100.000 mensen – die wachten op het goede nieuws. God ziet hen, dat weten we zeker. Lees snel verder en leer het volk beter bekennen.

Graag introduceren we aan jou de Gujar

De bevolkingsgroep Gujar bestaat ​​uit drie zeer nauw verwante groepen die gezamenlijk bekend staan ​​als de “Gujar Rajasthani.” Deze moslims wonen in Afghanistan, Pakistan en verschillende staten in het noordoosten van India (Himachal, Madhya Pradesh, Uttar Pradesh, Jammu, Kasjmir en Rajasthan). Daarnaast is het Gujarat-district van West-India vernoemd naar de historische Gujar-volkeren.

Doordat in de elfde eeuw verschillende moslimgroepen India en Pakistan binnenvielen, bekeerden de Gujar-hindoes zich tot de islam. Toen dit gebeurde, begonnen hun haatdragende hindoeburen de controle over het gebied te nemen. De Gujar werden gedwongen de regio te verlaten en nieuw leefgebied te zoeken. Hun omzwervingen brachten hen naar Pakistan en Afghanistan, waar tot op de dag van vandaag duizenden zijn achtergebleven.

India, officieel de Republiek India, is een land in Zuid-Azië. Met 1.281.935.911 (2017) inwoners is het na China het grootste land ter wereld naar inwonertal. Wetenschappers verwachten dat India tussen 2020 en 2030 het land met het hoogste inwonertal ter wereld zal worden.

De verdeling van Pakistan en India in 1947 veroorzaakte veel stammenmigraties. Massa’s moslims emigreerden naar Pakistan, terwijl de hindoes naar India verhuisden.

India is de bakermat van verschillende religies, waaronder het hindoeïsme, boeddhisme en het sikhisme. Ook de islam heeft een belangrijke invloed op de Indiase geschiedenis. India hoort, samen met Indonesië en Pakistan. tot de top drie van landen met het grootste aantal moslims. India kent geen staatsgodsdienst en is officieel een seculier land.

India is een van de grootste en meestbevolkte landen ter wereld en heeft een zeer uiteenlopende samenleving vol tegenstellingen. Het Indische subcontinent strekt zich uit over verschillende klimaatzones, er zijn tal van culturen en bevolkingsgroepen. In India speelt het kastensysteem een grote rol. Er zijn grote verschillen tussen arm en rijk, tussen ouderwets en modern en tussen de stedelijke gebieden en het platteland.

Lees hier over andere onbereikte volken:

Maandelijks gebedspunten in je mailbox ontvangen? Meld je dan hier aan voor onze gebedsmail of voor onze nieuwsbrief.

Maak het mogelijk dat meer kerken meedoen met Omarm een Volk door te doneren. Meer kerken = meer gebed en we geloven daarmee meer volken die een kans krijgen om het Goede Nieuws van Jezus te horen.