Ajmal was er klaar voor

We hebben er allemaal wel ervaring mee dat God op bijzondere manieren werkt. Hij kan je verrassen op manieren die je nooit had verwacht. Vandaag delen we het verhaal van Geert, een van onze werkers die in de moslimwereld woont. God verraste hem met een onverwachtse ontmoeting. Zonder dat Geert iets wist, was God aan het werk geweest met Ajmal, een moslim die nog nooit iets van Jezus gehoord had. En God bracht Geert en Ajmal samen op een bijzondere manier.

 

Het evangelie via de televisie

Het was laat in de avond. Ajmal was televisie aan het kijken. Het was een zware dag geweest en hij zapte door de zenders van zijn satelliettelevisie. Een zender die het evangelie deelde trok zijn aandacht. Er werd gesproken over Jezus, en het christelijk geloof. Hij bleef een tijdje kijken en raakte steeds meer geintrigeerd door wat hij hoorde. Direct nadat het programma afgelopen was, ging Ajmal achter zijn computer zitten. Hij begon de Bijbel op internet te lezen, maar hij had nog veel vragen en daarom stuurde hij een e-mail naar het televisiestation. Het televisiestation stuurde zijn contactgegevens naar het team van Geert, want die woonden in dezelfde stad als Ajmal.

De eerste ontmoeting met een volgeling van Jezus

Ajmal en Geert maakten een afspraak en ontmoetten elkaar in een café. Voor het eerst van zijn leven had Ajmal de kans om te praten met een volgeling van Jezus.

Ze begonnen meteen in het Woord te lezen. Ajmal had al wel delen van de Bijbel gelezen, maar hij had veel vragen die hij nog aan niemand had kunnen stellen. Geert probeerde er zo veel mogelijk te beantwoorden. Ajmal begon ook over een aantal bezwaren die veel moslims tegen het christelijk geloof hebben, zoals de goddelijkheid van Christus. Hij vroeg aan Geert wat de Bijbel daarover zegt en ze raakten in een diep gesprek.

Ajmal ontdekt de waarheid

Na twee uur zei Ajmal: “Ik geloof dit allemaal. Dit is de waarheid; ik weet dat het de waarheid is. Maar het lijkt alsof ik iets moet doen om erbij te horen. Is er iets wat ik moet doen?”

Geert en Ajmal lazen door Handelingen 2 en spraken over Pinksteren en de toespraak van Petrus over de kruisiging van Christus. In vers 37 lazen ze dat de toehoorders van Petrus erg geraakt waren en vroegen: “Broeders, wat moeten we doen?”

“Petrus antwoordde, ‘Keer u af van uw huidige leven en laat u dopen onder aanroeping van Jezus Christus om vergeving te krijgen voor uw zonden. Dan zal de heilige Geest u geschonken worden.”

(Handelingen 2:38)

Ajmal wilde gedoopt worden

Ajmal en Geert spraken over berouw tonen en het breken met oude zonden. Ze lazen wat Paulus schrijft over de doop. Toen zei Ajmal: “Ik ben hier klaar voor. Ik wil gedoopt worden!” Nadat ze hier verder over hadden gesproken was zijn keus zeker: “Ik wil gedoopt worden en Jezus volgen.”

Samen namen ze de bus die naar het strand ging. Slechts drie uur na hun ontmoeting, bevonden ze zich op het strand. Ajmal stapte daadkrachtig in de golven en liet zich dopen.

Hoe God al met Ajmal bezig was

Ajmal had al enkele ervaringen met het evangelie voordat Geert hem ontmoette. God gebruikte deze ervaringen om hem voor te bereiden om Jezus in zijn leven te accepteren en het Koninkrijk binnen te gaan. Toen Geert hem ontmoette, was hij er klaar voor. Ajmal wist dat hij iets moest doen om zijn toewijding te tonen. Het enige wat hij nodig had, was een persoonlijke ontmoeting met een gelovige die hem kon helpen ontdekken wat dat was. Geert was op het juiste moment op de juiste plaats.

Moeilijkheden

Het leven is niet makkelijk geworden voor Ajmal sinds hij een volgeling van Jezus is geworden. Hij leeft in een plaats waar Jezus niet wordt aanbeden, tussen mensen die het geschenk van de redding niet kennen. Wanneer je al zo lang op een dergelijke plaats woont, kan het verwarrend zijn, wanneer je als enige tot het Licht komt.  Maar zijn geloof in Jezus groeit. Hij leert om zijn vrienden en familie over Jezus te vertellen op manieren dat ze het echt kunnen horen en kunnen reageren.

Zelf in contact komen met moslims?

Wil je zelf ook graag in contact komen met moslims? Lees hier de 5 tips over hoe je dit doet.

Maandelijks vergelijkbare verhalen in je mailbox ontvangen? Meld je hier aan!