God ziet

Jasmijn is mijn naam. Ik woon in een moslimwijk in het westen van Nederland en bereid mij voor om naar de onbereikte moslimwereld te gaan. In mijn werk als hulpverlener werd ik enorm geraakt door de verhalen van juist moslims, wat maakte dat ik op zoek ging naar Zijn wil voor hen. Het verhaal van Hagar sprak mij hierin zo aan. Zij noemde God: “De God Die ziet en door mij werd gezien”.

Mijn beste moslimvriendin heet ook Hagar. Ze geniet ervan als ik haar vertel over Hagar uit de Bijbel. “Ja Hagar, God ziet jou echt, Hij wacht met open armen op je.” Ze vertelde mij eens dat ze droomde over regenbogen. Ik mocht vertellen over Zijn belofte. God ziet haar echt, was voor mij de bevestiging. Geloof jij dat ook?

“Wanneer ik begin te bidden en te praten met God over de hongerigen, de zieken, de armen, de rijken, de ongelovigen, de vervolgden en de vervolgers, dan begin ik te kijken vanuit Gods perspectief, dan krijg ik Goddelijke bewogenheid.”

Deze week mailde Alex – een jongeman die zich ook voorbereid om naar de moslimwereld te gaan – mij de volgende woorden over zijn trip in Azië. Deze woorden leren mij zoveel over God Die ziet en hoe wij als kinderen van Hem mogen zien. Ik wil de woorden graag met jou delen:

“Wanneer ik begin te bidden en te praten met God over de hongerigen, de zieken, de armen, de rijken, de ongelovigen, de vervolgden en de vervolgers, dan begin ik te kijken vanuit Gods perspectief, dan krijg ik Goddelijke bewogenheid.”

Ken je dat, wanneer je bidt, die bewogenheid groeit? Dat als je heel dicht bij God bent, Hij je als het ware vertelt hoe Hij naar de wereld kijkt? En ook naar moslims? Bij God zijn is zo goed. Hij ziet je echt en Hij láát je ook zien!

Vooral dat zien en gezien worden, dat is zo bijzonder. Daar wilde ik iets mee, daarom ben ik ook met Frontiers gaan werken. Frontiers ziet moslims. Wij als Frontiers willen moslims zien als schepselen van de grootste Maker. Het zou toch geweldig zijn als moslims dat ook gaan zien? Laat alle volken Hem prijzen. Ja, álle volken!

Op reis

Wat zou ik jou graag meenemen op de bijzondere reis die ik met God ga. Ik zou je zo graag meenemen langs al die volken. Samen met jou tegen hen zeggen: Onze Vader ziet jou! Juist die volken die dat nog nooit gehoord hebben. En zo zat ik te dromen. Hoe zou het zijn, als echt álle volken Hem kennen? Welk volk gun jij dat zo?

Dat langs die volken gaan, waarom doen we dat niet gewoon? Misschien niet altijd letterlijk het vliegtuig in, maar ook door informatie over hen op te zoeken, voor hen te bidden of verhalen over hen te lezen. Zou jij dat willen? Ik wel! En daarom wil ik jou graag uitnodigen om samen met ons – Frontiers – ervaringen mee te beleven die wij met jou willen delen. God ziet! Zie jij ook?

Ik wens je toe dat je je gezien mag voelen door Hem en jij een stukje meer door Zijn ogen de ander mag zien.

Jasmijn