Hoe het verhaal van Jozef indruk maakt op Amina

Jasmijn woont in de Randstad en houdt van verhalen vertellen. Ze hoopt hiermee dat moslims dezelfde verwondering voelen over God als Jasmijn heeft. Moslimvriendinnen houden van haar verhalen. Lees hier over hoe Amina naar het verhaal van Jozef luistert.

“Heb je weer een verhaal voor me?” Ze keek me verwachtingsvol aan. We liepen samen een rondje om het meer. De zon verwarmde onze koude gezichten. Ongeveer een keer in de week zie ik haar. Vaak de weekenden. Ik zie hoe haar hart dorst naar God, hoe haar vrees voor de islam haar vasthoudt en hoe ze schippert tussen de Koran en de Bijbel.

“Ja, ik heb nieuw een verhaal voor je. Het gaat over Jozef.” “Jozef is mijn lievelingsverhaal!”, vertelde ze enthousiast. Vaak is het verhaal van Jozef het lievelingsverhaal voor moslims. Dit verhaal is namelijk het meest volledig beschreven in de Koran. Weer keek ze me verwachtingsvol aan. Ik zag hoe ze gretig wachtte om over Jozefs leven te horen.

Ik vertelde. Vertelde een man die 12 zonen had en waarvan Jozef zijn lieveling had. Zijn broers waren daar niet blij mee… Ik vertelde over zijn onschuldige gevangenschap en hoe God bij hem was. Ook over dat God bij hem was toen hij weer aan het hof werkte. Ze luisterde aandachtig. Ik eindigde het verhaal met dat Jozef zijn broers weer zag. Over hoe Jozef reageerde en vertelde dat God het kwaad in hun leven en wat zij gedan hadden gebruikt heeft voor het goede. Niet alleen voor hem, maar om er vele levens mee te redden.

Ze was stil. Ik zag dat het verhaal indruk op haar maakte. Ze bleef nog even stil en ik gaf haar de ruimte om te denken. “Dankjewel” zei ze toen. Ze begon te vertellen dat ze God mist, geen contact met hem kon krijgen, maar dat ze nu zo geraakt werd door het feit dat God met Jozef was in de gevangenis. Ze was geraakt door het feit dat God iets moois maakte uit de puinzooi in Jozefs leven en vroeg ze af: “Doet God dat ook met mij?”

Samen hebben we mogen bidden. Voor Zijn nabijheid en leiding in haar leven. Stilletjes bad ik mee, dat God ook haar leven wil gebruiken om vele levens van moslims te redden. Bid jij met mij mee dat deze intelligente moslimvrouw haar echte Redder mag ontmoeten, van wie Jozef een voorafschaduwing was?

Maak het mogelijk dat mensen als Jasmijn verder toegerust mogen worden voordat ze uitgezonden worden naar de moslimwereld. Jasmijn hoopt deze zomer te vertrekken naar Zuid-Azië, om daar verhalen te vertellen aan moslims van een onbereikte bevolkingsgroep.

Maandelijks vergelijkbare verhalen in je mailbox ontvangen? Meld je hier aan!