8 redenen om dit jaar samen 30 Dagen Gebed te doen

Al 27 jaar bidden christenen tijdens de ramadan voor moslims met 30 Dagen Gebed. In de maand waarin moslims overdag vasten van voedsel en drinken om zich meer te richten op God, bidden wij dat zij een relatie krijgen met hun hemelse Vader.

Hiervoor geeft Frontiers de 30 Dagen gebedsgids uit, een dagelijkse gids met interessante verhalen en gebedspunten. Die ene maand, dit jaar van 5 mei tot en met 4 juni, is voor veel Nederlandse christenen een eerste kennismaking met Gods hart voor moslims. Dit jaar is het ons gebed dat meer Nederlandse christenen meebidden. En daarom vragen we jou: bid jij samen met jouw vrienden, bijbelgroep of kerk mee?

We geven je graag 8 redenen waarom:

  1. Je leest dagelijks iets nieuws of bijzonders over een moslimvolk, en je leest ook meteen welke noden dit volk heeft.
  2. Het is een mooie kans om je omgeving kennis te laten maken met Gods liefde voor moslims.
  3. Voor je bijbelkring, vriendengroep of kerk is het eens wat anders: op een avond kun je samen voor één volk bidden, of meerdere van de pagina’s doornemen.
  4. Ons hart voor moslims wordt groter: door voor hen te bidden, veranderen wij.
  5. In de afgelopen 27 jaar hebben meer moslims Jezus gevonden dan ooit eerder – soms zonder dat zij christenen kennen – wij geloven dat ons gebed hieraan bijdraagt.
  6. Het is gemakkelijker voor groepen: Bij aankoop van 6 boekjes krijg je korting op de gebedsgids – ook kun je ons promotiemateriaal downloaden.
  7. Dit jaar bevat de 30 Dagen Gebedsgids vier unieke verhalen van Nederlandse werkers in Nederland.
  8. Greg Parsons, directeur van U.S. Center voor world mission, zei dit over 30 Dagen Gebed: “We begrijpen allemaal het belang van gebed. We zijn allemaal uitgedaagd om te bidden voor de wereld. Het moeilijkste is om te weten hoe je dat op een goede manier kunt doen. 30 Dagen Gebed is het hulpmiddel bij uitstek dat ons in staat stelt om effectief te bidden.”

Wij weten dat wanneer je samen bidt, je samen ook groeit in het onderwerp. Als je zelf al bekend bent met het werk van Frontiers, is deze maand van gebed een ideale manier om je omgeving kennis te laten maken met de noden van de grootste groep onbereikte volken ter wereld.

Enthousiast geworden? Bestel meteen een aantal exemplaren. Wil je de gebedsgids, maar ben je bang dat je het vergeet? Houd dan tijdens de ramadan onze social media in de gaten. Elke dag zullen we kort een gebedspunt voor die dag delen.

Volg ons hier op Facebook of Instagram.

Maandelijks vergelijkbare verhalen in je mailbox ontvangen? Meld je hier aan!