waarom we in teamverband werken

Waarom we in teamverband werken

In onze bediening hebben we het voorrecht om te zien dat God de harten van moslims raakt en hen naar Jezus Christus trekt. Maar achter de schermen gebeurt er veel binnen het team. We leggen graag uit waarom we in teamverband werken en hoe dat eruit ziet voor ons.

Samen = groter

‘Grote dingen in het zakenleven worden nooit door één persoon bereikt.’ Dit zijn de woorden van Steve Jobs, de overleden co-oprichter van Apple, in een interview voor het Amerikaanse televisieprogramma 60 Minutes in 2003. ‘Ze worden gedaan door een team.’ 

Eén reden waarom Frontiers toegewijd is om mannen en vrouwen in teams uit te zenden is omdat we verwachten dat God grote dingen doet wanneer we met elkaar dienen als één lichaam.

Keuze voor toewijding

Aan het begin van onze bediening hoorden we dat interpersoonlijke conflicten de belangrijkste reden zijn waardoor mensen het veld verlaten. ‘Laten we er ons op toeleggen dat dit niet onze reden zal worden om het veld te verlaten,’ zeiden mijn man en ik tegen elkaar.

Deze toewijding heeft ons goed gedaan. We zijn gebleven, ook wanneer we te maken kregen met conflicten en op momenten dat de druk van het leven in een team zwaktes van ons aan het licht brachten waarvan we niet wisten dat we die hadden. 

Elkaar steunen

Zo prachtig als het leven in een team kan zijn, zo zwaar kan het ook zijn. De lokale mensen in je omgeving zeggen dat je praat als een baby vanwege je beperkte kennis van de taal. Maar je teamgenoten zijn degenen die je kleine succesje vieren, zoals tegoed op je telefoon zetten zodat je tekstberichten kunt versturen. 

Het zijn je teamgenoten die je overwinning bevestigen wanneer je iets op de markt hebt gekocht, zonder dat iemand anders voor je heeft vertaald. Zij herkennen jouw onopgemerkte culturele opoffering wanneer je 8 uur lang gastvrijheid betoont aan je moslimburen.

Je team is je familie

Je teamgenoten zijn meer dan je bedieningspartners. Ze bieden je een veilige plaats om uit te huilen en om te praten over cultuurshock. Ze worden je vervangende familie met wie je feestdagen deelt, levensbeslissingen maakt en noem maar op. Zij zijn in staat om de nuances van het cross-culturele leven op waarde te schatten zoals anderen dat nooit volledig kunnen begrijpen. 

Deze mate van nabijheid betekent dat wanneer één teamlid pijn lijdt of groei moet doormaken, het hele team dat voelt. We steunen elkaar en wandelen met elkaar door verschillende uitdagende seizoenen. Maar soms raakt een teamlid gewond doordat een ander uit het team zijn worstelingen onderuit haalt.

Vergeving

Zo zwaar als het leven in een team kan zijn, zo prachtig kan het ook zijn. Onlangs moesten we met een aantal teamgenoten bij elkaar gaan zitten om te praten over pijnpunten die gedurende de jaren waren ontstaan. 

Heb je ooit ervaren dat iets heel moeilijks waardevol werd, doordat het Goede Nieuws zo aanwezig was? We werkten eraan om onze conflicten op te lossen en genade en vergeving konden vrij stromen tussen ons.

Dit is waarom we leven en werken in teamverband. We ondersteunen elkaar. We houden van elkaar en dienen elkaar. Samen tonen we het Goede Nieuws van vergeving aan moslims in onze omgeving die wanhopig de vrede van Christus nodig hebben die wij hen aanbieden.

Jouw rol

Kriebelt het ook om naar het veld te gaan en je aan te sluiten bij een team? Kijk dan eens naar onze shortterm vacatures of neem hier contact op voor een gesprek.