Meewerken als kerk aan de missie van God

Vijf tips

“De grote opdracht is geen taak opgedragen aan enkelingen, maar een identiteit gegeven aan een gemeenschap,” zei dr. Michael Goheen, professor van zendingstheologie. We weten allemaal dat zending in de praktijk niet betekent dat alle christenen hun baan opzeggen en naar het buitenland vertrekken. En dat hoeft ook helemaal niet. Hoe zorgen we dan dat we de opdracht toch als gemeenschap, als kerk, blijven uitvoeren?

 1. Omarm een Volk

  Bid een jaar lang voor een onbereikt moslimvolk met je kerk.  Je kunt het gebed oppakken met twaalf personen of met twaalf kleine groepen. Deze manier van bidden is ook een goede manier om als kerk de mogelijkheden van wereldzending te verkennen.
  Kijk op op:
  www.frontiers.nl/omarm-een-volk.

  Je kunt ook persoonlijk bidden voor een onbereikt volk. De gebedsgidsen (PDF) zijn hier te bestellen.

 2. Online gebedssamenkomst

  Maandelijks organiseert Frontiers een online gebedssamenkomst. Hier nemen mensen met verschillende kerkelijke achtergronden aan deel. Jij en je kerk zijn ook van harte welkom! Zo dragen we de missie niet alleen als lokale kerk, maar ook als nationale kerk. Maar je kunt natuurlijk ook zelf een online gebedssamenkomst opzetten in je kerk. Daarvoor hebben we een handleiding gemaakt. Je vindt ‘m op www.frontiers.nl/handleiding.

 3. MomentumYes

  MomentumYes is een gratis Bijbelstudie over zending die je makkelijk in een kleine groep kunt gebruiken. Aan de hand van video’s duik je zes weken lang de Bijbel in. In elke sessie ga je met elkaar in gesprek over Gods bedoeling met de wereld en de verschillende rollen die we daar als christenen in kunnen vervullen. Je kunt ook kijken op momentumyes.nl.

 4. Adopteer een werker

  Een werker is degene die uitgezonden wordt om ergens ver weg het Goede Nieuws bekend te maken. Maar uiteindelijk kan een werker dit niet zonder een trouwe achterban die voor hem of haar bidt, meeleeft en ook financieel ondersteunt. Het is een partnership en geen soloreis! Een werker heeft een steunende achterban nodig. Bekijk daarom eens welke mogelijkheden jouw kerk heeft om een werker te ondersteunen. Of ondersteun met de verschillende kringen in de kerk meerdere werkers.

 5. Kerkblad

  Plaats in elke uitgave van je kerkblad een gebedspunten over een onbereikt moslimvolk of een zendingswerker. Frontiers kan je hiervoor informatie aanleveren. Neem contact met ons op via info@frontiers.nl.

Maandelijks vergelijkbare verhalen in je mailbox ontvangen? Meld je hier aan!