Wat kan Frontiers betekenen bij een ramp of crisis in de moslimwereld?

“Never waste a good crisis” is bij mij echt blijven hangen.
In een crisissituatie zijn harten van mensen vaak zachter tegenover God.

Een aantal jaar geleden heeft Frontiers het Rapid Intervention Network (Snelle Interventie Netwerk of RIN) opgericht. Een intern netwerk van Frontiers. RIN is opgericht om ons als organisatie te helpen direct te kunnen reageren met hulp aan mensen in tijden van crisis. Teams van Frontiers worden ondersteund bij het uitreiken naar moslims die getroffen zijn door natuurrampen en conflicten.

Aardbeving in Turkije en Syrië

Op dit moment wordt er noodhulp opgezet voor slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. Via teams ter plaatse en mogelijke partnerschappen met lokale partners / ngo’s (non-profit organisaties)) in Turkije. Als er contacten gelegd kunnen worden, wordt er ook in Syrië hulp geboden. Mogelijk ook in Libanon waar slachtoffers van de aardbeving uit Syrië heen zijn gevlucht. Zij worden opgevangen in een kamp.

Visie Rapid Intervention Network

De visie van RIN is om tijdig te reageren wanneer er een crisis ontstaat, om effectief te voorzien in de noden van de bevolking en om een beweging van discipelen en kerken op te starten in de moslimwereld. Richard, de coördinator van RIN zegt: “Het is bemoedigend en inspirerend om te zien hoe leden van onze organisatie handelen met compassie voor de meest kwetsbaren in hun netwerken en gemeenschappen.”

RIN helpt veldteams om hun ideeën te realiseren en hun ervaringen met anderen te delen. Ze coördineren ook samen met zendingsbases die fondsen werven om meer projecten als deze te ondersteunen.

Een collega van het RIN zegt: “Het motto: “Never waste a good crisis” is bij mij echt blijven hangen. In een crisissituatie zijn harten van mensen vaak zachter tegenover God.”

Richard, coördinator van het RIN: “Mag ik je aanmoedigen om te bidden voor onze teams ter plaatse die op deze crisis reageren met het geloof, de liefde en de compassie van Jezus?

Gebedspunten

Veel van onze teams brengen hun dagen door met het kopen van voorraden op de markt voor de mensen die alles zijn kwijtgeraakt. Ze  reizen over gevaarlijke wegen en overwinnen vele obstakels. Laten we bidden dat de liefde van Jezus van hen uitgaat, naar de gemeenschappen en families die zij dienen. 

  • Voor het RIN-team dat ze de mogelijkheid en middelen hebben om snel te handelen bij een ramp.
  • Dat de teams een verschil mogen maken in de levens van de mensen die in nood verkeren.
  • Dat ze mogen ontdekken dat Jezus hen nieuwe Hoop wil geven.

Werk met ons samen!

Teams bieden hulp, bijvoorbeeld door het verspreiden van voedselpakketten, opruimen en schoonmaken na een overstroming of aardbeving, etcetera. Wil jij hierin met ons samenwerken?

Steun ons dan en geef je donatie voor crisishulp. De kosten van één voedselpakket bijvoorbeeld zijn E 30,00.

Bedankt voor je steun!

Maandelijks vergelijkbare verhalen in je mailbox ontvangen? Meld je hier aan!