Ondergaande zon bij de Arabische Golf

Het had een avond als iedere avond kunnen zijn. De sterke geur van zout hing in de lucht en een warme bries kwam ons tegemoet. Met een klein groepje liepen we richting het water. Ik kon bijna niet geloven wat er stond te gebeuren. Mijn hart barstte bijna van vreugde!

Een paar stappen verwijderd van het water zat een groep van zes mannen in het zand. Eén van deze mannen vroeg ‘Ali, waarom vertel je ons niet hoe je tot deze beslissing bent gekomen?’.

Ali is afkomstig uit de Golf, de regio waar de Verenigde Arabische Emiraten, Oman en Saoudi Arabië liggen. Het is een regio met soms de moeilijkste grond voor het evangelie. Op geestelijke niveau is er veel tegenstand.

Op een avond had hij een droom over Jezus.

Ali begint te vertellen. Op een avond had hij een droom over Jezus. Die droom leidde tot gesprekken met Ahmed, een volgeling van Jezus met een moslimachtergrond. Het goede nieuws over Jezus waar Ahmed over vertelde sneed dwars door zijn hart en zijn opvatting over religie. Ali ontdekte de waarheid over Jezus. Zijn leven veranderde in een korte tijd totaal.

Man met geheven handen met gezicht naar oceaan

Ik luisterde aandachtig naar het verhaal van Ali. We hadden elkaar die dag pas voor het eerst ontmoet. Ali en Ahmed waren vanochtend aangekomen vanuit ons buurland. In de vroege ochtend waren ze samen op reis gegaan om ons team te ontmoeten. Thuis was hij bang om gedoopt te worden. In zijn land volgt de dood vaak op het navolgen van Jezus.

Deze dag is een bijzondere dag voor Ali. Hij kijkt enorm uit naar het moment dat hij het water in mag. Het moment dat hij gedoopt zal worden. De lange reis was alweer vergeten.

Ali kwam omhoog uit het water en kon zijn enthousiasme niet verbergen. Hij had werkelijk Jezus gevonden.

Ali was uitverteld. Iedereen was een moment stil en onder de indruk van hoe God werkt. Samen liepen we het warme, kalme water in. Mijn teamgenoten en ik keken hoe Ahmed en Ali een paar meter verder waadden door het water. Ahmed was pas een week eerder gedoopt en was een beetje nerveus. Hij probeerde te bedenken hoe hij het beste zijn vriend kon dopen. Opeens maakte zijn nervositeit plaats voor vreugde! Ali werd door hem met een grote plons ondergedompeld en weer boven water getrokken. Gedoopt!

Ali kwam omhoog uit het water en kon zijn enthousiasme niet verbergen. Hij had werkelijk Jezus gevonden, de Jezus die hij de rest van zijn leven wil volgen en dienen.

Het verhaal van Ali en Ahmed maakt ons blij! Ze laten zien dat God werkt en zeker niet stil zit. Niets is onmogelijk voor God!

Wil je het mogelijk maken dat meer moslims zoals Ali de kans krijgen om een volgeling van Jezus te ontmoeten? Help ons dan met je donatie!

Maandelijks vergelijkbare verhalen in je mailbox ontvangen? Meld je hier aan!