Woman from Chad in a blue dress

Ze had de emmer stevig in haar hand. Daar stond ze, een jonge vrouw met een mooi blauw kleed om zich heengeslagen. Ze was klaar om een kilometer verderop water te halen om te kunnen koken. Een dagelijks ritueel. Maar deze dag was het anders. Nietsvermoedend schrok ze op. Een groep mannen met paarden, kamelen en een jeep kwam snel dichterbij en begon om haar heen te cirkelen.

Al snel realiseerde ze wat er aan de hand was: vandaag zou ze iemands bruid worden. Er werd een doek over haar heen gegooid en ze werd in de jeep gezet. De mannen en zij, als enige vrouw, reden naar een dorp verderop. Daar stond haar nieuwe schoonfamilie al klaar, bij de hut die haar woning zou worden. De hut was met een doek in tweeën gedeeld: het achterste gedeelte was voor haar bedoeld. Hier zou ze een week moeten blijven zitten als kersverse bruid. Een week lang zou er voor haar gekookt en schoongemaakt worden.

Niet gezien. Niet door de feestgangers, maar ook niet door mensen die haar graag het Evangelie zouden brengen.

Haar schoonfamilie verwelkomde de stoet opgetogen. Kamelen en paarden renden door elkaar. Kreten van extase klonken door de lucht, vermengd met het geluid van AK-47’s die in de lucht werden afgeschoten. De bruid werd gesluierd uit de auto gehaald. Niemand kon en mocht haar gezicht zien. Zo werd ze haar nieuwe huis in gedragen en achter de doeken neergezet. Ze zou vandaag haar man nog niet zien. Haar familie en vrienden mochten buiten dansen, maar zij bleef binnen achter de doeken, ongezien door de feestgangers.

Hut in Afrikaans landschap

Niet gezien. Niet door de feestgangers, maar ook niet door mensen die haar graag het Evangelie zouden brengen. Deze vrouw leeft in één van de onbereikte moslimvolken in de wereld. Onbereikt met het Evangelie, met de boodschap dat Jezus hen wél ziet en liefheeft. Dat God ook hún Vader wil zijn. Wanneer mogen zij dat horen en ontdekken?

 Het belangrijkste dat iemand voor een ander kan doen, is voor hem bidden. Gebed behaalt de overwinning. Iedere andere dienst die wij doen, bestaat eenvoudig uit het oogsten van de resultaten van gebed.

Wij mogen hierin een belangrijke rol hebben. We mogen verandering brengen in deze onbereikte gebieden, zodat deze jonge vrouw en haar stamgenoten bereikt kunnen worden met de blijde boodschap van het Evangelie.

Hoe kunnen wij die verandering brengen? Het is eigenlijk zo simpel als Corrie ten Boom zo mooi zegt: “Het belangrijkste dat iemand voor een ander kan doen, is voor hem bidden. Gebed behaalt de overwinning. Iedere andere dienst die wij doen, bestaan eenvoudig uit het oogsten van de resultaten van gebed.”

Dit is wat wij kunnen doen voor een onbereikte bevolkingsgroep. Voor hen bidden dat God Zichzelf kenbaar gaat maken bij stammen van bijvoorbeeld de bruid hierboven. Zodat de moslimwereld Hem mag leren kennen!

Bid je met ons mee voor deze volken? Meld je hieronder aan voor de maandelijkse mail met gebedspunten en verhoringen!

Maandelijkse gebedsmail