Vanaf 15 mei gaat het weer van start: 30 Dagen Gebed. Het is een kans om, samen of individueel, te bidden voor verschillende moslimvolken tijdens de ramadam. Doe met ons mee en bid dit jaar voor de Domari, Sylheti en veel meer volken!

Elk jaar bidden christenen wereldwijd tijdens de ramadan voor moslims. Hiervoor geven we, als Frontiers, al jaren een gids uit die op steeds meer manieren beschikbaar is. Niet alleen het vertrouwde boekje, maar ook een pdf, een app en sinds dit jaar, een kinderversie om samen met je gezin te bidden. We horen elk jaar terug van mensen dat ze het een bijzondere ervaring vonden om tijdens deze maand te lezen en te bidden met ons.

Je kunt je afvragen: waarom juist nu? Tijdens de ramadan kiezen moslims wereldwijd ervoor om overdag niet te eten en te drinken. In plaats daarvan is er meer tijd voor bezinning, gebed en goede daden. Allemaal om sterker te worden in geloof. Pas na zonsondergang wordt het vasten gebroken met de iftar-maaltijd. Ook in Nederland doen veel moslims mee met deze vastenmaand. In die periode is het extra bijzonder om voor ze te bidden. Juist als zij zo op zoek zijn naar God, bidden we dat zij ook de liefdevolle Vader leren kennen.

Het thema van 30 Dagen Gebed is dit jaar ‘symbolen’. Veel moslimvolken hechten waarde aan symbolen en rituelen, zoals wierook, of de betekenis van brood. De Chiwars in Centraal-Azië bidden bijvoorbeeld op specifieke heilige plekken, zoals bij een bepaalde boom of struik. Dagelijks lees je over de gewoontes of noden van een moslimvolk en zie je enkele punten waarvoor we die dag gebed vragen. Zo kom je ook heel wat te weten over allerlei moslimvolken.

Bid je 30 Dagen Gebed met ons mee?