Het gebeurde vier jaar geleden, kort voordat we zouden verhuizen naar Azië om te gaan leven onder een onbereikte groep moslims. We kwam Ellen, een jonge oma, tegen in een restaurant. Ze deelde met ons dat ze een hart voor gebed heeft. Ze wilde voor ons en ons werk in Azië bidden. Eigenlijk was ze al van plan om haar vakantie te gebruiken om zelf op reis te gaan om werkers, zoals wij, te bezoeken en te bemoedigen. Het kwam niet in ons op dat we Ellen weer zouden treffen. Maar twee maanden nadat we aangekomen waren in ons nieuwe land, kwam Ellen ons opzoeken.

Gedurende die reis kreeg ze een hart voor de moslims in het land waar wij woonden. Ellen wist toen nog niet dat ze nog eens drie keer naar onze stad zou reizen. Elk volgend bezoek resulteerde in het feit dat er steeds meer mensen voor deze groep moslims ging bidden.

Gedurende die reis kreeg ze een hart voor de moslims in het land waar wij woonden.

Ellen heeft regelmatig tot God gebeden om ons naar mensen van vrede te leiden – mannen en vrouwen die ons helpen om anderen in de gemeenschap te ontmoeten en die deuren openen zodat wij de boodschap van het evangelie kunnen delen. Tijdens haar laatste bezoek aan ons, beantwoordde God heel specifiek dit gebed.

We hadden namelijk net de nieuwe locatie voor onze onderneming, een revalidatiecentrum voor gehandicapten, aan Ellen en haar gebedsteam laten zien. Ellen en één van haar teamgenoten namen een moment om al biddend de straat door te lopen. Toen ze terugkwamen gebeurde het, een Goddelijke ingrijpen en antwoord op haar gebed! Een man, hij heette Zaydan, was op weg naar huis. Hij woonde net naast ons revalidatiecentrum. Ellen begroette de man. Na een kort babbeltje nodigde hij haar en de rest van ons bij hem thuis uit. Zaydan stelde zijn vrouw en kinderen aan ons voor en we kregen thee. Daarna vertelde hij over zijn carrière als districtschef bij de politie.  Hij was hierdoor een bekend en gerespecteerd persoon in het hele land. We praatten wat over cultuur, religie en geloof. Toen hij naar ons werk vroeg, vertelde ik dat het ons verlangen en doel is om de meest kwetsbare groep in de gemeenschap te zegenen.

Op dat moment pakte Zaydan zijn mobiel en begon een aantal invloedrijke mensen te bellen: doktoren, verpleegkundigen en maatschappelijk werkers. Hij gaf ze de opdracht om binnen een week naar ons centrum te komen. “Help hen met alles wat ze nodig hebben.”, zo instrueerde hij. 

“Help hen met alles wat ze nodig hebben,” zo instrueerde hij zijn invloedrijke vrienden.

De dagen daarna stonden er mensen op de stoep die we niet kenden. “We willen u helpen met wat u maar nodig heeft.” gaven velen van hen aan.

Eén van de vrienden van Zaydan is nu bezig om de opening van ons centrum te organiseren. Hij wil 100 man, medici en andere invloedrijke mensen uitnodigen, zodat zij kunnen helpen om onze zorg en begeleiding te promoten via hun kanalen.

We zijn blij en dankbaar dat God Zaydan uitkoos. Door het gehoorzame, gelovige en standvastige gebed van Ellen regisseerde Hij deze ontmoeting. Dit heeft zoveel deuren geopend – niet alleen voor onze onderneming, maar we kunnen ook het evangelie delen onder de door ons geadopteerde groep moslims.

  • Bid voor een overvloed aan mogelijkheden om de lessen van Jezus Christus, de Vredevorst, te delen – zodat velen Jezus als hun Redder zullen zien.
  • Vraag de Heer om meer biddende mannen en vrouwen, zoals Ellen te mobiliseren. Om bergen te verzetten op de plaatsen waar moslims zijn.

Bid met ons mee en Omarm een Volk in gebed!